Last news in Fakti

20 Септември, 2023 17:40 1 907 10

Надал: Новак Джокович е най-добрият в историята

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

Джокович триумфира на Откритото първенство на САЩ, за да завоюва трета титла от Големия шлем тази година

Надал: Новак Джокович е най-добрият в историята - 1

Последната победа на Рафаел Надал в Големия шлем е на Откритото първенство на Франция през 2022 година, но след като Новак Джокович подобри постижението му от спечелени титли в мъжкия тенис, испанецът призна, че сърбинът е най-добрият играч в историята.

Джокович триумфира на Откритото първенство на САЩ, за да завоюва трета титла от Големия шлем тази година. В кариерата си той има 24 трофея, с две повече от Надал.

"Вярвам, че числата са си числа и статистиката си е статистика. В този смисъл Джокович има по-добри показатели от моите и това е безспорно", каза Надал в интервю за вестник "Ас".

"Това е истината. Останалото са предпочитания, вдъхновение, усещания, които единият или другият може да ви предаде, за да харесате мен или него повече. По отношение на спечелените титли Джокович е най-добрият в историята и няма какво да обсъждаме този въпрос", добави испанецът.

Надал страдаше от проблеми с контузии през последните години, като пропусна и Откритото първенство на САЩ през 2021 година заради проблем с крака, който го мъчеше през цялия сезон. Той обаче не иска това да се използва като извинение.

"Както винаги, всеки може да тълкува историята както желае, но аз имах много контузии. Лош късмет за мен или лош късмет, че тялото ми реагира по този начин. Това също е част от спорта. Поздравявам го за всичко, което постига", добави Надал.

37-годишният испанецът похвали представянето на сънародника си Карлос Алкарас, който спечели "Уимбълдън" тази година.

"Той беше световен номер 1 доскоро. Въпреки че е много млад, на практика той е единственият съперник на Джокович в момента", коментира Надал.

Въпреки че вече не е номер 1 по титли от Големия шлем, испанският тенисист е повече от доволен от това, което е постигнал в кариерата си до момента.

"Казах го, когато бях с най-много титли от Шлема, казах го, когато бяхме равни с Джокович и го казвам сега, когато вече съм на второ място. Няма да бъда този, който се опитва чрез лична борба да бъде това, което не съм. Аз съм много доволен от всичко, което съм постигнал", каза Надал.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скс

    10 3 Отговор
    Велик си , Рафа!
  • 2 Уса

    19 4 Отговор
    Човека преби всички ваксинирани
  • 3 Борето

    4 26 Отговор
    Джорето не може да се мери нито с Надал,нито с Федерер.

    Коментиран от #6

  • 4 евала, аферим машала!

    22 2 Отговор
    Джокович ,такъв спортист се ражда един път на 100години!
  • 5 Жокера

    12 1 Отговор
    Факт че е най великият Пък на който не му харесва както казваше ЧИЧОВОТО
  • 6 Пилотът Гошу

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Борето":

    Надал го е рекъл човекът, но Борето знае повече....
  • 7 Извод

    1 12 Отговор
    Ноле е най-слабият в историята!
  • 8 Едва ли

    2 0 Отговор
    Това ми прилича на измислица.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.