Last news in Fakti

16 Октомври, 2023 09:29 4 176 0

Левски показа пътя на всички в България

  • спорт

Не намирам нито една лоша дума за волейболните "сини", те са за пример

Левски показа пътя на всички в България - 1
Снимка: БГНЕС

Посрещачът Александър Къндев бе определен за Играч на турнира за Суперкупата на България по волейбол.

Диагоналът Венислав Антов завърши финала с впечатляващите 32 точки.

Владимир Гърков влезе от пейката, но стана втори по резултатност за "сините" във финала.

А Стоил Палев и Симеон Николов ръководиха играта на вече супершампионите на България.

Антов, Гърков и Палев това лято бяха част от тима на България, който стана 3-и на Световно първенство по волейбол за младежи.

Николов и Къндев бяха лидери на отбора ни, който победи Бразилия и стана 5-и на Световно за юноши пак това лято.

Над 10 състезатели на Левски бяха част от тези 2 състава и отбора ни при момчетата, който стана 2-и на ЕП 2023.

Александър Николов пък вече не е част от Левски, а е титуляр във вицешампиона на Италия.

А "сините" със супер млад състав победиха Нефтохимик (3:0) и Хебър (3:2) и ликуват със Суперкупата. Нефтохимик - Хебър е финалът от миналия сезон на първенството.

Шапки долу пред президента на Левски Владимир Николов за това, което прави като ръководител.

Сигурен съм, че талантите на Левски ще поведат България към много по-добри дни във волейбола на национално ниво. Може би дори исторически за родината ни.

Но съм обезпокоен, че и Симеон Николов, и Александър Къндев, а може би още много от момчетата на "сините" най-вероятно ще радват италианската публика на волейбола на клубно ниво.

А "Арена София" ще пустее, освен когато се броят бюлетини. Вместо богата София както се твърди и Модерна европейска България да осигурят възможност топ талантите ни да продължат да играят за български гранд в случая Левски, а състезатели като младата световна звезда Александър Николов и Императора на волейбола Матей Казийски да се завърнат на клубно ниво в родината.

"Сините" направиха най-важното в спорта - имат люпилня за таланти на световно равнище. Браво млади играчи, не спирайте и покорете Европа и Света във волейбола.

На снимката е Владимир Николов, защото той събра много негативи наскоро по казус, който считам, че въобще не е важен за момента за България. А тя... във волейбола, има своите млади герои, които заслужават пълна подкрепа.

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА