Last news in Fakti

4 Ноември, 2023 11:00 1 345 2

Куриоз: Вратарите на финала на “Маракана” са на близо 80 години

  • серхио ромеро-
  • фабио-
  • бока хуниорс-
  • флуминензе-
  • футбол-
  • финал-
  • вратари

Най-вероятно това е рекорд за такъв важен финал двамата вратари да са със средна възраст 40 години

Куриоз: Вратарите на финала на “Маракана” са на близо 80 години - 1

Тази вечер на “Маракана” в Рио де Жанейро ще се изиграе най-важният мач за клубния футбол в Южна Америка. Бока Хуниорс и Флуминензе са обсебени от мисълта за спечелването на трофея, който би бил седми за аржентинците, които го преследват вече 16 години, и първи за бразилците.

Двамата треньори Хорхе Алмирон и Фернандо Динис разчитат много на опита през този сезон. Показва го и фактът, че двамата вратари, които ще бъдат титуляри, са на обща възраст почти 80 години. Известният аржентински вратар Серхио Ромеро, който изведе “генуезците” до този мач, след три месеца ще навърши 37 години.

Неговият колега Фабио пък през септември навърши 43 години, но въпреки това продължава да е твърд титуляр за “трикольорите”. Легендата на Крузейро пристигна в Рио през 2022 година след 955 мача да клуба от Бело Оризонте, но въпреки напредналата си възраст има вече 117 мача за Флу, като 56 от тях са през календарната 2023 година.

Най-вероятно това е рекорд за такъв важен финал двамата вратари да са със средна възраст 40 години. Интересен факт е, че нито един измежду Ромеро и Фабио не е печелил Копа Либертадорес.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да вземат

    2 0 Отговор
    Гошко вратарчето, така ще станат на деведесе.
  • 2 Д. Иванков

    4 0 Отговор
    Аз съм на почти 50. Обаче след далаверата с "Мизоти" и фирмата на шурея за пране на пари покрай Баце за 80 милиона, нещо никой ме не търси за футбол. Деси си върти бардака с младите "манекенки", та не сме умрели от глад.