Last news in Fakti

6 Ноември, 2023 13:30 2 136 1

Групировката, която отвлече и продължава да държи бащата на играч на Ливърпул, обяви какво иска в замяна

  • луис диас-
  • ливърпул-
  • футбол-
  • групировка-
  • отвличане

Части на полицията и армията започнаха мащабно издирване, включващо основно планинска верига до границата с Венецуела

Групировката, която отвлече и продължава да държи бащата на играч на Ливърпул, обяви какво иска в замяна - 1

Групировката, която отвлече и продължава да държи бащата на Луис Диас от Ливърпул, още преди четири дни е изявила готовност да го освободи. В замяна обаче тя иска гаранции за сигурността на членовете си.

На 28 октомври известната като Армия за национално освобождение на Колумбия похити двамата родители на футболиста от бензиностанция в родния им град в Северна Колумбия. Часове по-късно майката на Диас беше освободена, но таткото - Луис Мануел Диас, остана в плен.

Части на полицията и армията започнаха мащабно издирване, включващо основно планинска верига до границата с Венецуела.

От партизанското движение разпространиха обръщение, подписано от командира Хосе Мануел Мартинес Кирос:

“На 2 ноември информирахме властите за решението ни да освободим г-н Диас. Още тогава задвижихме процеса, за да може това да се случи възможно най-скоро. Опитваме се да избегнем инциденти с правителствените сили. Като част от издирвателната операция обаче районът все още е милитаризиран, летят дронове, разполагат се войскови части и се предлагат награди за информация. Тази ситуация не ни позволява да реализираме бързо и безопасно нашия план по освобождаването, както и г-н Диас да не бъде поставен под риск. Ако правителствените части продължат със своята операция в района, това ще доведе до забавянето на освобождаването и ще увеличи риска. Разбираме мъката на семейството. На тях им казваме, че ще спазим обещанието си да освободим г-н Диас, но чак когато получим гаранции за нашата сигурност.”


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ухаааа , там са като мексико

    7 0 Отговор
    масови убииства . тука наглите не можеха да ги локализират дълго време . 3-4 години страх , откупи, убииства . тартора се сменяше а инфо нямаше и сега са на свобода .