Last news in Fakti

13 Ноември, 2023 15:00 1 305 8

Изпълнителният директор на БФС: Стадион "Христо Ботев" може да се ползва

  • борислав попов-
  • бфс-
  • футбол-
  • българия-
  • унгария

На 3 ноември УЕФА препоръча промяна на стадиона и препоръча това да бъде стадиона "Христо Ботев"

Изпълнителният директор на БФС: Стадион "Христо Ботев" може да се ползва - 1

Изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов коментира сагата с преместването на футболната евроквалификация България - Унгария на 16 ноември от София в Пловдив. Попов обясни, че БФС е взел своето решение срещата да се играе на стадион "Христо Ботев" вместо на Националния стадион в София по препоръка на УЕФА.

"По отношение на изявлението на кмета на Пловдив, действително искането на БФС за предоставяне на стадион "Христо Ботев" е направено на 6 ноември. На 3 ноември УЕФА препоръча промяна на стадиона и препоръча това да бъде стадиона "Христо Ботев". На 6 ноември първия работен ден след местните избори, искането беше направено в съответствие с меморандума, който имаме подписан с община Пловдив. На 6,7, 8 ноември няма никаква реакция от строителя на стадиона", обяви Попов пред БНТ.

"Припомням, че стадионът има разрешение за ползване издадено от Държавната-приемателна комисия на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това разрешение не е оттегляно или отменено, това означава, че този стадион може да се ползва и както сте видяли той се е ползвал за мачове от вътрешното първенство", продължи той.

"Съгласно действащия закон за противообществени прояви по време на спортни събития възлага отговорността за провеждане на футболни срещи на БФС и на органите на полицията. Самият строител има отношение към неговите постройки, които той е изградил. Вътре в стадиона няма никаква строителна техника, отвън пред централния вход няма никаква техника. Тези тръби или част от конструкции, които бяха услужливо показани са далеч встрани от самия стадион и нямат отношение към публиката и официалните лица, които биха били влезли откъм централния вход на стадиона", каза още изпълнителният директор на БФС.

"За първи път в моята практика отказ за предоставяне на спортно съоръжение е позоваване на строителя, който изпълнява някаква обществена поръчка. На самия стадион няма обособена строителна площадка. Този стадион е толкова хубав, че мирише на футбол, държа на скрийншот едно съобщение от администрацията на Община Пловдив от събота - 10:48 часа, в което ми пишат "Господин Попов, нямате проблеми, Община Пловдив ще издаде заповед за ползването на стадиона", завърши Попов.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасковски каунь

    14 1 Отговор
    Мисля , че няма да се ползва. И чао БФФ
  • 2 любител

    14 0 Отговор
    прав си пич ама чао и на цялото ръковдство на БФС начело с перукан който унищожи футбола в Б-я . как не се наяде за толкова години та накрая направи и от национала собствен отбор. оставка на цялото ръководство на БФС.
  • 3 въпросче

    9 2 Отговор
    Защо в България стадионите не се правят с покриви,които могат да се задвижват и да се затвярят при лошо време,както са в западните,уредени държави? В България повечето стадиони са като селски поляни.

    Коментиран от #8

  • 4 Читател

    7 0 Отговор
    Ще падне смях.А някои ще ядат шамари ми се струва.
  • 5 Дани

    8 0 Отговор
    НИКОЙ НЕ вИ ИСКА...ДОКОГА ЩЕ СЕ НАТИСКАТЕ?
  • 6 Фен

    6 0 Отговор
    Нахалството на тези господа е уникално .Собственик на стадиона е Община Пловдив ,как вие от БФС решавате че мача ще се играе на този стадион като предварително не сте искали разрешение така че господа това което ще последва от УЕФА ще е по ваша вина. За пореден път с този ход показахте вашата недалновинност. ОСТАВКА
  • 7 този дебелак

    3 0 Отговор
    И тоя ли смуче мангизи?Другия Наско-плондера на шланга...
  • 8 Пепи

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "въпросче":

    Я виж стадиона на Барселона и ми покажи има ли покрив .