Last news in Fakti

19 Ноември, 2023 11:18 1 330 3

Верстапен спечели Гран при на Лас Вегас във Формула 1

  • верстапен-
  • сащ-
  • формула 1-
  • лас вегас-
  • ферари-
  • ред бул

Шарл Льоклер изпревари Серхио Перес за второто място

Верстапен спечели Гран при на Лас Вегас във Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС

Осигурилият третата си световна титла Макс Верстапен спечели и Гран при на Лас Вегас във Формула 1. Това бе 18-и успех на нидерландския пилот на Ред Бул за сезона. Той тръгна от втора позиция, но още на първия завой на пистата затвори Шарл Льоклер, при което принуди пилота на Ферари да напусне пистата, за да избегне удар. По-късно нидерландецът бе наказан за действието си с 5 секунди, което обаче не направи особено впечатление на шампиона. Това бе 53-та победа в кариерата на Ферстапен, с което той се изравни със Себастиан Фетел и вече е на трето място във вечната ранглиста, предава БТА.

В крайното класиране Льоклер остана на 2.070 секунди зад Фертапен и изпревари само с 29 стотни втория пилот на Ред Бул Серхио Перес. Четвърти завърши французинът Естебан Окон с Алпин, а на пета позиция завърши канадецът Ланс Строл с Астън Мартин. В зоната на точките са още двамата пилоти на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел, испанецът Фернандо Алонсо с Астън Мартин и австралиецът Оскар Пиастри с Макларън.

Популярният изпълнител Джъстин Бийбър развя флага за финал на болидите, а след края на състезанието Верстапен запя големия хит на Елвис Пресли "Вива Лас Вегас".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    4 1 Отговор
    При Ферари както винаги остава мисълта, че можехме по-добре, но се прецакахме с липса на решителност в стратегията. Тези грешки ще тежат много при една евентуална борба за титлата.

    Коментиран от #2

  • 2 ТаУмВзе

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Aлфа Bълкът":

    Луд ли си!??
  • 3 Хънт

    0 0 Отговор
    Редбул и Макс, това е...Вс друго е вафли