Last news in Fakti

21 Ноември, 2023 10:30 1 126 6

Левски пазарува от Етър

  • етър-
  • футбол-
  • левски-
  • селекция-
  • шахредин бухолда

През последните дни от „Герена“ са хвърлили око на халфа на Етър - Шахредин Бухолда, и в момента опипват почвата за негово евентуално привличане

Левски пазарува от Етър - 1

Левски продължава работата си по зимната селекция, тъй като се вижда, че тимът има голяма нужда от подсилване на няколко позиции. През последните дни от „Герена“ са хвърлили око на халфа на Етър - Шахредин Бухолда, и в момента опипват почвата за негово евентуално привличане, твърди Топспорт.

27-годишният футболист е разиграващ халф, какъвто търсят столичани, и бързо се превърна във водеща фигура на болярите. Преди това той имаше сравнително неуспешен период в Арда Кърджали. През последните седмици сякаш Брукхолда започва да разкрива своя потенциал, а през уикенда почти сам класира великотърновци напред за Купата на България, след като вкара хеттрик при обрата срещу Черноморец Бургас.

Французинът влезе в историята и стана първият чужденец, вкарал три гола в официален мач в историята на Етър. Той наниза хеттрик само в рамките на 17 минути в мрежата на Черноморец.

Той е роден на 24 май 1996 г. в Марсилия. Юноша е на Монако, където с днешната звезда на френския футбол Килиан Мбапе играят няколко сезона заедно. След това преминава във втория отбор на Лил, в португалските Белененсеш и Мафра. Преди години френски издания определят Букхолда като „перла”, хванала окото на хора като Марсело Биелса и Зинедин Зидан. Той е израснал в академиите на Монако и Лил, където треньор му е бил Никола Анелка.

В Етър халфът дойде от Арда през юни тази година и сложи подписа си под договор с болярите, което може да се окаже евентуална пречка, но сините ще се опитат да стигнат до споразумение за по-малка сума и бъдещ процент от трансфер за виолетовите. През 2021 година от великотърновци на „Герена“ дойде Хосе Кордоба, който в момента е основният стълб в защитата на столичани. За сигурен нов в Левски се смята нападателят на Берое Вини Трибуле, а сините са хвърлили око на още няколко играчи от родното първенство.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щях да се учудя

    1 2 Отговор
    Ако не беше "тъмновиолетов"!
    На календара за новата година вече ще са 50/50 тъмни/светли!
    А после другия декември ще преброим и колко са останали! Не повече от 10 от общо 30!
  • 2 хаберих

    1 1 Отговор
    Вече имам чувството,че не играят българи,щото такива почти няма. Играят само африканци.
  • 3 док

    2 2 Отговор
    Българският футбол си отиде. Няма какво да гледам българско.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дотам го докараха Перуката и сие

    1 1 Отговор
    Само четете имената в статията и си правете изводите за "българските" отбори и "българския" футбол!