Last news in Fakti

24 Ноември, 2023 16:25 9 212 4

Новак Джокович с троен шедьовър

  • спорт

Ноле е може би най-големият биткаджия в историята на спорта

Новак Джокович с троен шедьовър - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Новак Джокович е убедителен рекордьор в класацията за най-много седмици като лидер на АТП ранглистата - 400. Втори е Роджър Федерер с 310.

Джокера има и най-много титли на сингъл при мъжете от Шлема - 24. Втори е Рафаел Надал с 22.

Сърбинът е номер 1 в настоящата ранглиста на АТП. Втори е Карлос Алкарас.

През 2010 година Джоко изоставаше с 6:13 победи в прякото си съперничество с Федерер.

Година по-рано имаше временно 4:14 срещу Надал.

А след Уимбълдън 2023 изостана с 1:2 успеха от Алкарас.

Към момента резултатът срещу Карлитос е 3:2 победи за Джокович. Ноле обърна и Надал до 30:29. С Роджър резултатът е 27:23 за Джокера, Федерер вече пък се отказа от професионалния тенис.

Едва ли има друг спортист, който на толкова високо ниво да се похвали с подобни обрати в големи съперничества. Естествено Рафа и още повече Карлос не са казали последната си дума в тениса. Много възможно е Алкарас да обърне резултатът срещу Джокович, за Надал ще е по-трудно, защото се възстановява от контузия и също като Ноле е ветеран.

Но към момента Джокович е Царя на тенис завръщанията.

Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 47 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ноле е симулант

    8 32 Отговор
    Ноле винаги се прави на контузен.
  • 2 Хаха

    9 41 Отговор
    Колкото и да му лапаш Тервеле, едно нещо което сърбина няма никога да има за да е най-великият, е уважението на хората, това се постига с характер, нещо което явно на него му липсва.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Николай

    15 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хаха":

    Отговори ми ако бе от някоя от големите западни страни дали нямаше да го аплодират и обичат.Запада е този който иска всичко да мачка и да е лидер във всичко.Добре че има все още спортисти които да им натриват носовете.