Last news in Fakti

28 Ноември, 2023 11:00 2 044 6

Шеф на Mercedes: Хамилтън ще вземе осма титла във Формула 1

  • mercedes-
  • формула 1-
  • люис хамилтън-
  • тото волф-
  • спорт

Люис ще се “върне към живота”

 Шеф на Mercedes: Хамилтън ще вземе осма титла във Формула 1 - 1

7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън записа втори пореден сезон без победа, а тимът му Mercedes също не успя да спечели нито едно състезание през настоящата кампания.

Но шефът на Mercedes Тото Волф е уверен, че Люис ще се “върне към живота” и ще спечели осмата си световна титла, стига обаче тимът да му предостави автомобил, с който той да се бори за титлата.

Последната победа на Люис беше в Саудитска Арабия през 2021, като оттогава насам Макс Верстапен спечели 35 състезания и общо три световни титли. Хамилтън вече на няколко пъти заяви, че няма да се оттегли от спорта докато не задмине Михаел Шумахер по титли и Волф е уверен, че това може да се случи.

“Люис е най-добрият пилот в света, който имаше още един труден уикенд този сезон - коментира Волф. - Ако ние успеем да му осигурим автомобил, с който да се бори за титлата, той ще я спечели.”

Волф коментира и това, че статистиката обикновено скрива истинското разпределение на силите в рамките на един сезон.

“Ако погледнете класиранията на Mercedes в последните години, ще видите, че от 2013 година ние има поредица от титли, а в последните две години сме трети и втори при конструкторите - обясни Тото. - На пръв поглед не е е лошо, но тази година Макс спечели 19 победи, значи ние сме били далеч от доброто ни представяне.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Батко

    7 9 Отговор
    Може и да спечели 8 титли и да задмине Шумахер,НО никога няма да бъде по-обичан и уважаван от него дори и 10 да спечели.Шумахер и Сена завинаги номер 1.
  • 2 Мъдрият

    12 9 Отговор
    Волф, може да спечели само, ако направите много по-добра кола от всички други!

    Иначе, Верстапен е по-добър пилот, а и е по-безразсъден и рисков от него, така че при равни условия - няма как Хамилтън да го победи(имам предвид за целия сезон)!

    Коментиран от #4

  • 3 колчо

    9 9 Отговор
    КАТО НАПРАВЯТ НЯКОЕ НЕЗАКОННО ПОДОБРЕНИЕ
  • 4 Aлфа Bълкът

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "Мъдрият":

    Абсолютно!
  • 5 МП4

    5 6 Отговор
    Мерцедес ако не направят конкурентен болид , на Верстапен няма никакъв шанс за 8ма титла...
    П.с. Като чета пък болида RB20 на Макс какъв ще е и подобрения , нз изобщо как ще се конкурират и то Мерцедес..За Ферари по- съм съгласен, но там пък им куцат други неща, като боксове и стратегии...Общо взето следващия сезон ще е същия като този

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "МП4":

    Не само следващия , до 2026 са замразени двигателите , а Мерцедес доказа , че аеродинамиката му е пълна мъгла и няма кой да бие Нюи в това !! Така че Люисчо ще трябва да почака поне още 2 години , а и след това не се знае , а той ще прехвърли 40 тогава , просто надувки и розови сънища от Волф , щото знае , че тръгне ли си черния и всички ще забравят за отборчето му !!