Last news in Fakti

29 Ноември, 2023 11:16 1 805 2

Монк и Везенков разплакват Голдън Стейт (ВИДЕО)

  • спорт

Златни резерви за "кралете" при трилър

Сакраменто Кингс победи Голдън Стейт Уориърс със 124:123 в мач от новия турнир на НБА. Победата донесе на "кралете" домакинство в 1/4-финалите, след първо място в група от 5 тима.

Александър Везенков завърши в графата +/- с плюс 17.

Той игра страхотно в защита и атака.

Победният кош падна секунди преди края на срещата като беше отбелязан от друга резерва в мача за домакините - Малик Монк.

След това Стеф Къри сякаш се изплъзна от защитата на Кингс и можеше да донесе победа с тройка за гостите. Къри е 4-кратен шампион на НБА с Голдън Стейт Уориърс и е считан за най-силния изпълнител за 3 точки въобще в историята на НБА.

В последния момент на мача Стеф обаче се озова пред баскетболна стена, високо вдигнатата във въздуха лява ръка на Александър Везенков, който малко по-рано направи чадър срещу Къри. Ръцете на мега звездата трепнаха и той не порази коша със сирената.

Везенков завърши срещата с 8 точки, 4 борби, 2 чадъра и 1 асистенция за 15:28 минути игра. Той влезе именно 15 минути и половина преди края на мача. Малик пък наниза 21 точки и стана втори по-резултатност за домакините след супер звездата Де'Аарън Фокс (29).

Може би при завръщането на титулярното крило Кийгън Мъри от контузия и с наличието на звездите Домантас Сабонис (център) и Фокс (гард) "кралете" ще са най-опасни в заключителните минути на мачовете именно с Александър Везенков и Малик Монк (стрелящ гард) до тримата безспорни титуляри.

Ето видео от Инстаграм профила на Сакраменто Кингс, което е показателно за смелостта и класата на Монк и българина:


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    2 2 Отговор
    8 точки...смешна работа...сакраменто ще гледа да го махне....
  • 2 Фарс

    2 0 Отговор
    Няма връзка между заглавие и съдържание... Оценка -3