Last news in Fakti

1 Декември, 2023 06:03 2 087 4

Лудогорец успя да изтръгне победата от Спартак Търнава

  • лудогорец-
  • спартак търнава-
  • футбол-
  • лига на конференциите

Аржентинецът влезе като резерва в последните минути и в добавеното време на двубоя донесе трите точки за тима от България

Лудогорец успя да изтръгне победата от Спартак Търнава  - 1

Споследното докосване в срещата от Матиас Тисера тимът на Лудогорец успя да изтръгне победата при визитата си на Спартак Търнава с 2:1 и държи изцяло съдбата си в свои ръце в турнира Лига на конференциите. Аржентинецът влезе като резерва в последните минути и в добавеното време на двубоя донесе трите точки за тима от България.

По-рано през второто полувреме Квадво Дуа даде аванс на „орлите“ в 74-ата, ала Ерик Даниелс изравни четири след това, за да зарадва домакинските привърженици, но само до добавеното време. Лудогорец можеше да опита да реши срещата по-рано, след като в самия край на редовното време Оливие Вердон пропусна дузпа.

По този начин Лудогорец вече е втори в група Н от ЛнК и е с 9 точки, докато Търнава е последен с една. Третият Фенербахче е също с 9, докато лидерът Нордселанд е с 1 пред втория и третия. Сега за Лудогорец предстои ключов дуел с датския тим на „Хювефарма“, където ще трябва да търси отново успех, за да гарантира мястото си в елиминациите в турнира под егидата на УЕФА.

Това е 50-и успех за Лудогорец в турнирите на УЕФА в цялата история, като той не можеше да дойде по по-драматичен начин на стадион „Антон Малатински“.

Срещата започна с лек натиск от "орлите", които още в първата минута направиха опасност. Текпетей опита да изведе Дуа в наказателното поле на Спартак и се получи, но ударът на швейцареца беше блокиран. В осмата минута Антон Недялков видя Квадво Дуа, а нападателят овладя с гръб към вратата на Такач. Той разпредели вляво към Кайо Видал, ала пасът на бразилеца за Пьотровски не беше точен.

Методичният натиск на "орлите" продължи, а Фон Витри пусна към Дуа в 10-ата, но пасът дойде леко бърз за стрелеца на разградчани и Такач улови. Логично, Лудогорец поведе срещу Спартак Търнава с 1:0 след 23 минути игра. Тогава Кайо Видал получи топката в наказателното поле на словаците, но Штетина с шпагат блокира бразилеца. Топката остана в ничия земя, но отзад дойде Текпетей, който шутира много силно с десния крак и не остави абсолютно никакви шансове на Такич. Реферският екип обаче изчака да потвърди попадението и след двуминутно преразглеждане отчете, че при паса Видал е бил зад отбраната на Спартак и попадението беше отменено.

В следващата атака Адриан Зелякович опита да атакува родната врата, но ударът на №80 от Спартак Търнава отиде много високо. В 29-ата минута Доминик Такич направи изключително спасяване, отразявайки удара с глава на Якуб Пьотровски. Полякът получи отлично центриране отляво, а след това Квадво Дуа опита да шутира през защитник на Търнава със странична ножица, но не успя, а в крайна сметка Текпетей прати топката аут.


Разградчани реализира фантастично нападение на старта на второто полувреме, а Педро Нареси се озова очи в очи с Доминик Такич. Стражът на Спартак излезе и скъси ъгъла за удар, а той отиде право в тялото му и топката излезе корнер. След центрирането на Текпетей отбраната на Търнава изчисти отново.

Седем след подновяването Текпетей опита много силно центриране в наказателното поле на "белите ангели", ала Якуб Пьотровски не успя да засече. В 55-ата Фон Витри се понесе вдясно и комбинира с Квадво Дуа. Швейцарецът отправи удар от средна дистанция с левия крак, ала Такич спаси.

Малко преди да бе изминал час игра "орлите" реализираха контранападение отляво, а опитът на Кайо Видал бе блокиран от Себастиан Коша и кълбото отиде в ъглов удар. В 63-ата минута Келвин Офори и Антон Недялков влязоха в здраво единоборство вдясно край тъчлинията. Двамата паднаха, а по-тежката болка бе за родния капитан, след което Офори от Спартак умишлено настъпи бранителя на "орлите", но реферите от Латвия не прецениха да предприемат някакви действия спрямо нападателя на "белите ангели" и играта продължи без картони.

Секунди след това Кайо Видал разигра вляво бившият бранител на Пирин Благоевград - Кристиан Кощърна, и стреля силно с десния крак, но Такач направи страхотно спасяване с една ръка. В 67-ата шут на Пьотровски от далечно разстояние отиде аут. Три след това Штетина и Текпетей влязоха в словесно пререкания, но отново Спасьонниковс не прибегна към картоните в джоба си.

В 74-ата минута Лудогорец направи отлично нападение и откри резултата. Тогава Текпетей изведе по прекрасен начин Квадво Дуа, а нападателят на "орлите" изпревари опеката си от Търнава и завърши елегантно с десния крак, за да направи безпомощен Такач - 1:0 за Лудогорец. За съжаление на родния шампион радостта му трая едва 4 минути. Тогава домакините разиграха постепенно, а Ерик Даниел отправи добре насочен удар, който не разполагаше с много сила в себе си, ала бе достатъчно през защитата на "орлите" топката да мине, след което и през Падт - 1:1.

Шест преди края Пьотровски засече центриране в наказателното поле на Търнава от ъглов удар с глава, а бранител на домакините изчисти. Разградчани реагираха бурно спрямо тази ситуация и поискаха дузпа, а в крайна сметка латвийският рефер отиде да гледа мониторите и след това видя игра с ръка и посочи бялата точка за "орлите". Зад топката застана Оливие Вердон, който стреля в левия ъгъл на Такач, а стражът на Спартак хвана ъгъла и отрази удара на бенинския бранител.

Две преди края стражът на Спартак направи страхотно спасяване, след като Сонко Сундберг отправи удар с глава при корнер, но гол не падна. В последната минута от добавеното време Кайо Видал направи отличен рейд отляво и намери начин да завърши от малък ъгъл, но Такач направи сетното си спасяване в срещата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛИДОГОРЕЦ

    8 0 Отговор
    Пак отсрами българския футбол

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Калитко

    0 6 Отговор
    Зелената плесен спаси гащите.
  • 4 Макавей Пухчев

    5 1 Отговор
    Браво на чичо Гошо и момчетата.
    Да уважаваме и братя Домусчиеви, че ако не са те няма да ни чуват в Европа.