Last news in Fakti

10 Декември, 2023 20:17, обновена 11 Декември, 2023 03:49 1 960 10

Лудогорец се добра до победата и помрачи празника на ЦСКА в исторически мач на „Армията”

  • цска-
  • лудогорец-
  • футбол

Мачът приключи с грозни сцени, като след попадението на Делев, треньорът на „орлите” Здравко Здравков пострада

Лудогорец се добра до победата и помрачи празника на ЦСКА в исторически мач на „Армията” - 1

Отборът на Лудогорец постигна изключително драматична победа над ЦСКА в исторически мач на стадион „Българска армия”. Срещата завърши с минимален успех за гостите от Разград след попадение в 105-ата минута, дело на бившия футболист на "червените" Спас Делев

За съжаление, мачът приключи с грозни сцени, като след попадението на Делев, треньорът на „орлите” Здравко Здравков пострада.


Двубоят на стадион „Българска армия” започна при наелектризираща атмосфера. Преди първия съдийски сигнал на Драгомир Драганов бе изпълнен националният химн на България, а телевизионните камери показаха сълзите на легендарния Христо Стоичков, който не успя да сдържи емоциите си.


След няколко равностойни първи минути и игра предимно в центъра на терена, първата възможност за гол дойде в 7-ата минута. Иван Йорданов си спечели фал на удобна позиция след неразчетена игра на Тобиас Хайнц. Зад топката застана Бернард Текпетей, който оправи мощен шут, но Бусато бе на мястото си и успя да избие, предотвратявайки сигурен гол.

Футболистите на Нестор Ел Маестро отговориха с удар на Дюкенс Назон, който бе отразен без особени трудности от Серджио Падт. Впоследствие обаче се оказа, че нападателят на домакините е бил в нередовна позиция и бе отсъдена засада.

В 15-ата минута дойде и първият жълт картон в срещата. Тибо Вион игра много грубо срещу Квадво Дуа край ъгловото флагче и бе наказан официално.


Лудогорец продължи да тормози отбраната на ЦСКА най-вече отдясно по нападението си, където оперираше Бернард Текпетей. След поредния спринт на ганаеца и преодоляването на двама играчи на домакините, атакуващият футболист на „орлите” получи дискомфорт и поиска лекарска помощ. Проблемите за Текпетей бяха в лявото бедро, но в крайна сметка той продължи срещата.

Малко след половин час игра ЦСКА пропусна страхотен шанс. Дюкенс Назон се пребори добре за топката пред наказателното поле на Лудогорец и изведе Йанц отдясно. Норвежецът се измъкна от засадата и центрира остро в пеналта, където Марселиньо Кареасо се размина с коженото кълбо и не успя да засече подаването на два метра от голлинията.

В заключителните минути на първото полувреме футбол не се игра в голяма част от времето заради честите нарушения и прекъсвания на играта. Педро Нареси, Марселин Кареасо и Браян Кордоба бяха официално предупредени от главния рефер Драгомир Драганов заради груби нарушения в центъра на терена.

В продължението на първата част ЦСКА стигна до два удара по посока вратата на Серджио Падт, но и в двата случая топката не попадна в целта. Първо Линдсет, а след това и Дюкенс Назон стреляха встрани от целта.

На почивката Нестор Ел Маестро направи една промяна в състава си, като играта напусна Иван Турицов, който имаше здравословни проблеми през първата част, а неговото място бе заето от Емануел Шакич. Именно през неговата зона дойде и първата възможност за гол след почивката.

Кайо Видал получи в наказателното поле, финтира Шакич и стреля с десния крак, но не намери целта зад Густаво Бусато.

Малко след 50-ата минута на двубоя, реферът Драгомир Дараганов взе решение да прекъсне мача, след като феновете на „червените” запалиха стотици димки и факли, които затрудниха видимостта на терена и по трибуните. След близо десет минути принидителна пауза, срещата бе подновена.

След прекъсването ЦСКА увеличи оборотите и успя да упражни териториален натиск, от който обаче „червените” не успяха да се възползват. Амос Юга на два пъти имаше възможност да стреля към вратата на Бусато, като при втория бе много близо до това да отбележи. След центриране от ъглов удар, Юга бе оставен непокрит в наказателното поле, отправи удар с глава, но заби топката в земята, а след това тя прехвърли вратата.

В 84-ата минута Марселиньо Кареасо се опита да си изпроси дузпа по наивен начин, претендирайки, че е задържан за ръката, но реферът Драгомир Драганов не се подведе и не отсъди наказателен удар. Футболистът на „червените” се отърва и не получи жълт картон, въпреки откровената симулация.

Заради честите прекъсвания на играта се наложи главният рефер да даде цели дванадесет минути продължение, което също бе прекъснато за известно време заради димки и факли.

Малко отвъд 90-ата минута на срещата Лудогорец стигна до много добра възможност. Якуб Пьотровски реши да стреля от дистанция и бе много близо до това да изненада Густаво Бусато. Бразилският страж на ЦСКА обаче действа авторитетно и успя да избие с ръка трудния изстрел.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    31 5 Отговор
    Чак 4ч сутринта качвате резила? Резил и срам!
    Пък Здравков какъв артист, ако вардеше тъй едно време за националния нямаше му тикат по 5-6 гола
    на мач.
    Само не разбрах, защо се игра трето полувреме тоя мач?

    Коментиран от #2

  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 31 Отговор

    До коментар #1 от "Aлфа Bълкът":

    Ник Алфа 105 Минута е Преиграване
    Футболния МАЧ е 90 Минути
    иМАШЕ пРЕИГРАВАНЕ ЗАРАДИ ПРЕКЪСВАНИЯТА
  • 3 Ясно

    21 31 Отговор
    Мача на резила свърши. Събаряйте кочината. А Стоичков да ходи да плаче в Кауфланд.
  • 4 Левски 1914

    17 31 Отговор
    Литекс не е цска разберете го това, цска ФАЛИРА!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бабугер

    7 31 Отговор
    Ерата цска приключва със събарянето на Кочин Парк. От следващия път- Оркестър Микренско- Ловешка дружба. С резил тръгнаха с резил си заминаха. Следващия химн няма да е "Червени сърца" а "Африка" на Бони М.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Журнял

    4 31 Отговор
    ПРИПОШКИ не се е добрал а заслужено победи.Боли ви всички Припознати но това е самата истина.Нямате удар вьв вратата като хората ама иначе Лудогорец се е добрал.Жальк си Припознат
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Локо Сф1956

    31 0 Отговор
    Защо ВАР не показа на забавен кадър с камерите от всички страни има ли засада за гола на Делев.