Last news in Fakti

15 Декември, 2023 15:21 9 926 3

Тимът на Александър Везенков с грандиозен ход?

  • спорт

Сакраменто става претендент за титлата в НБА?

Тимът на Александър Везенков с грандиозен ход? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сакраменто Кингс ще се опита да направи трансферен ход, който да вкара тима в друга баскетболна орбита, метафорично.

Сакраменто загуби от Голдън Стейт Уориърс с 3-4 победи в първия кръг на плейофите на НБА миналия сезон.

Сега тимът е с баланс 14-9 победи и задачата минимум е поне класиране за 1/2-финалите на Западната конференция на Лигата.

В баскетболни среди се твърди, че Сакраменто Кингс иска да размени титулярите Кевин Хъртър и Харисън Барнс плюс избор в Драфта на НБА за Паскал Сиакам от Торонто Раптърс.

Сиакам стана шампион на НБА с Торонто през 2019 година. Миналата кампания той реализира по 24 точки, хващаше близо по 8 борби и правеше почти по 6 асистенции на двубой в редовния сезон като статистика.

Ако канадците се съгласят на сделката. Сакраменто Кингс може да има една от най-силните стартови петици в Лигата:

Звездата Де'Аарън Фокс за гард, страхотния Малик Монк да стартира срещите, вместо да е резерва на Хъртър. Младата звезда Кийгън Мъри да играе леко крило. Сиакам, който е доказан играч да стартира като тежко крило. Звездата Домантас Сабонис пък е титулярен център на Сакраменто.

При такъв състав ролята на Александър Везенков ще е много важна, защото той ще се очертае като ключова резерва за тима в близко бъдеще. Засега ще е оптимистично, ако се твърди, че Сашо ще е титуляр (в поредица от мачове) на състава с треньор Майк Браун при евентуално привличане на Сиакам и шампионски амбиции във втората половина на сезона.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    4 3 Отговор
    Нашия го пускат, колкото другите да вземат въздух.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Момчил

    0 0 Отговор
    Дано и Везенков го добавят в размяната и отиде в Торонто Раптърс,където ще е звезда и ще вкарва повече. Сакраменто има амбиции,които не съвпадат с уменията на Сашо, бързо ще стане ясно това на всички и ще го върнат в Европа според мен.