Last news in Fakti

16 Декември, 2023 20:25 1 354 2

Кристъл Палас шокира Ман Сити с два гола в края

  • манчестър сити-
  • кристъл палас-
  • реми-
  • олисе

Майкъл Олисе вкара дузпа в самия край на мача за 2:2

Кристъл Палас шокира Ман Сити с два гола в края - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Кристъл Палас измъкна точка от гостуването си на Манчестър Сити, стигайки до 2:2. Отборът на Пеп Гуардиола имаше огромно предимство през целия мач, но не го оползотвори. Джак Грийлиш откри резултата в 24-ата минута, а Рико Люис удвои аванса на домакините в 54-ата минута. Жан-Филип Матета намали в 76-ата минута, а дълбоко в добавеното време Майкъл Олисе (вляво) изравни от дузпа.

Очаквано отборът на Пеп Гуардиола започна да контролира събитията на терена от самото начало. В петата минута домакините бяха близо до откриване на резултата. Прекрасно центриране на Кайл Уокър бе засечено с глава от Алварес, но вратарят на лондончани се намеси отлично. Защитата на Палас имаше доста работа, а удар на Рубен Диаш мина не особено далеч от целта.

Бернардо Силва създаваше сериозни проблеми на съперника по дясното крило. В 16-ата минута той намери Люис в наказателното поле, а той прати топката към Родри. След неговия удар топката се отклони в бранител и мина покрай дясната греда на Хендерсън. Сити стигна до първия гол в 24-ата минута, когато Фоудън изведе Грийлиш и неговият прецизен удар завърши в мрежата.

“Гражданите” продължиха да имат тотално превъзходството и Гвардиол на два пъти пробва удари, но се размина с целта. Фоудън опита да затрудни Хендерсън с далечен изстрел, а топката мина близо до вратата, но покрай нея.

Гостите направиха опит да заиграят по-агресивно в началото на второто полувреме, но Манчестър Сити бързо нанесе втори удар. В 52-ата минута Алварес стреля от фал, а Родри, който се намираше пред вратаря, се наведе и топката се озова в мрежата. Страничният съдия вдигна засада, а главният прецени, че испанецът пречи на вратаря и попадението не бе зачетено. Секунди по-късно Рико Люис отбеляза първия си гол във Висшата лига. 19-годишният талант се възползва от рикошет, след който топката му дойде много удобно в наказателното поле.

Кристъл Палас обаче се върна в мача в 76-ата минута след отлична контраатака. Тайрек Мичел даде чудесен пас зад защитата на Ман Сити по въздуха за Шлуп, който изпревари Диаш, влезе отляво в наказателното поле и пусна успореден на голлинията пас. Той бе засечен от Жан-Филип Матета, който зае по-добра позиция от Нейтън Аке, и реализира за 2:1.
В третата минута от добавеното време Бернардо Силва загуби топката от Матета на тъча, след което нападателят на гостите намери Еберечи Езе отляво в наказателното поле. Той обаче бе спрян от Уокър, но след това Фодън изобщо не видя връхлитащия Матета и в опит да изчисти топката го посече и това означаваше дузпа за Палас. С изпълнението се зае Майкъл Олисе, който стреля хладнокръвно и донесе точката за своя тим – 2:2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хорхе

    1 1 Отговор
    Гуардиолата помага на Артета, ама Клопо ще ги издокара. В Лондон след Империя Челси има вакуум но няма кой да вземе лидерството. Роман е мениджър и вдъхновител със сериозна закалка. Сега е плява и мъгла- по английски!
  • 2 Гордостта на Тара

    7 0 Отговор
    Темата е за Манчестър Сити но горе на снимката е футболист на Тотнъм да ви им и журнала