Last news in Fakti

17 Декември, 2023 16:05 879 0

Арсенал надцаква Ливърпул и Ман Юнайтед за защитник на Спортинг

  • арсенал-
  • ливърпул-
  • манчестър юнайтед-
  • спортинг

„Артилеристите“ са готови да активират клаузата за откупуване

Арсенал надцаква Ливърпул и Ман Юнайтед за защитник на Спортинг - 1
Снимка: БГНЕС

Английският вицешампион Арсенал е готов да активира клаузата за откупуване от 51 милиона на защитника на Спортинг Лисабон Гонсало Инасио през януари. „Артилеристите“ имат желание да подсилят защитната си линия през зимния трансферен прозорец в борбата за титлата във Висшата лига за втори пореден сезон. Уилям Салиба и Габриел Магаляеш са първи избор на мениджъра Микел Артета в центъра на отбраната през този сезон.

Юриен Тимбър беше привлечен през лятото, но получи тежка контузия още в дебюта си, докато Такехиро Томиясу също беше ограничен в изявите си. В резултат на това Артета е готов да се обърне към трансферния пазар и вече е определил своята приоритетна цел, предава gong.bg.

Според португалското издание A Bola, тимът от Северен Лондон ще активира клаузата за откупуване от €60 милиона (51,5 милиона паунда), записана в договора на Инасио със Спортинг Лисабон. Предполага се също, че сегашният му клуб вече е идентифицирал централния защитник на Фамаликао Отавио като потенциален негов наследник.

Арсенал иска да изпревари съперниците си от Висшата лига за подписа на Инасио. Манчестър Юнайтед беше свързван със защитника миналия месец. „Червените дяволи“ обаче не са склонни да платят клаузата му и са готови да предложат 45 милиона евро (39,3 милиона паунда) с още 15 милиона евро (13,1 милиона паунда) под формата на бонуси.

Ливърпул също е смятан като кандидат за Инасио и вече го е наблюдавал няколко пъти. Нуждата на мърсисайдци от нов централен защитник нарасна през последните седмици след сериозната контузия на Жоел Матип. Конкуренцията за подписа на Инасио ще прави и френският шампион Пари Сен Жермен.

22-годишният бранител на Спортинг има още три години и половина от настоящия си договор. Откакто проби в първия отбор, той има 143 участия във всички турнири. Изявите му помогнаха на Спортинг да спечели титлата на Португалия за сезон 2020/2021, както и две Купи на португалската лига.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА