Last news in Fakti

18 Декември, 2013 12:30 2 851 0

Владимир Кличко иска титлата на брат си

  • кличко-
  • титла-
  • бокс

Украинецът иска да държи и четирите титли в световния бокс

Владимир Кличко иска титлата на брат си - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Украинският боксьор Владимир Кличко иска да върне в семейството овакантения от брат му Виталий пояс в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC). Виталий Кличко се отказа от титлата си и оваканти пояса. Легендарният украинец е решил да съсредоточи цялото си внимание в политиката. Той е лидер на партия УДАР. 
 
37-годишният Владимир боксьор притежава вече поясите за световен шампион в тежка категория на другите три големи федерации - Световна боксова асоциация (WBA), Международна боксова федерация (IBF) и Световна боксова организация (WBO).
 
“Разбира се, че моята голяма цел е да върна титлата от WBC в семейството”, сподели Владимир Кличко пред „Билд”. 
 
Ако по-малкият от братята Кличко успее да спечели пояса във версия WBC, ще влезе завинаги в историята. Досега никой не е успявал да притежава поясите в тежка категория и на четирите боксови федерации. 
 
Майк Тайсън (САЩ), Ивендър Холифийлд (САЩ) и Ленъкс Люис (Англия) са успявали да притежават по три пояса едновременно. Владимир Кличко би могъл да се бори за пояса на брат си най-рано в края на 2014 година след защитата на световните си титли във версии WBO и IBF, където основен претендент ще му бъде Кубрат Пулев – Кобрата. 
 
„Владимир трябва първо да защити своя пояс във версия WBO срещу австралиеца Алекс Леапаи през пролетта. След това и световната си титла във версия IBF най-вероятно срещу българина Кубрат Пулев”, сподели мениджърът на Кличко Бернд Бьонте. 
 
Големият проблем пред Владимир Кличко е, че първо канадецът Бермейн Стивърн и американецът Крис Ареола ще се бият за пояса на брат му Виталий. След това победителят от този сблъсък трябва да се съгласи на двубой с Владимир, за да може той да се бори за връщането на пояса в семейство Кличко. 
 
От WBC обявиха Виталий Кличко за почетен шампион, което означава, че ако реши да се върне в професионалния бокс, той ще е първият съперник на претендента за титлата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА