Last news in Fakti

5 Януари, 2024 12:30 1 689 16

Христо Крушарски показа програмата си за БФС и обяви голяма бомба

  • христо крушарски-
  • футбол-
  • локомотив пловдив-
  • бфс

Както е известно, собственикът на Локомотив Пловдив е претендент за президентското кресло във футболния съюз

Христо Крушарски показа програмата си за БФС и обяви голяма бомба - 1

Бизнесменът Христо Крушарски и неговият екип показаха програмата си за развитието на детско-юношеския и аматьорския футбол в България във връзка с предстоящия конгрес на БФС.

Както е известно, собственикът на Локомотив Пловдив е претендент за президентското кресло във футболния съюз. Голямата битка за заместник на подалия оставка Борислав Михайлов ще се състои на 15 март.

„Това не е разработеният вариант. Имаме и такъв, който ще обявим, ако спечелим конгреса“, заяви Крушарски пред БЛИЦ.

Той обяви и доста интересна новина: „Ако обаче загубим спора за футболния трон, ще предоставим подробната ни програма на победителя, т.е. - на новия президент на БФС. Защо не? Нали всички трябва да работим заедно за родния футбол!“.

Програма за развитие на детско-юношеския и аматьорския футбол в България

Програма за развитие на детско-юношеския футбол

Развитие на инфраструктурата на отборите. -Работа с държавата,ММС и общините за изграждане на футболни терени. -Кандидатстване по програми на ФИФА и УЕФА -Създаване на отдел,който да подпомага клубовете в изготвянето на програмите и проектите. -Привличане на спонсори за изграждането на терените. Идея игрището да се казва на името на спонсора.

Обучение на треньорите в ДЮШ на високо ниво. -Промяна на обучението на треньорите в треньорската школа. *Повече лектори от Европа, повече обучения на треньорите в развити клубове в Европа. *Изпращане в чужбина на най-перспективните треньори на обучение всяка година за сметка на БФС. *Обучение на треньорите в школата на единна методология създадена от БФС. *Създаване и обучение на групи с кондиционни треньори. *Наблюдение на тренировъчния процес в ДЮШ на специалисти от чужбина, които да дадат своите оценки и насоки за развитие.

Създаване на единна методология от чуждестранни и български специалисти. -Назначаване на главен методист към БФС, който е работил на високо ниво в чужбина. -Създаване на екип от методисти към БФС, който ще бъдат ръководени от главния методист в БФС и ще бъдат контролен орган на тренировъчния процес в школите. -Всички професионални клубове ще бъдат задължени да изпълняват методиката, като за това ще бъдат възнаграждавани финансово от БФС. -Създаване на платформа ,която ще улесни въвеждането на методиката и където треньорите ще имат за задача да попълват тренировъчния си процес ,развитието на състезателите си, анализ на играчите и отборите си и др. Всичко това ще бъде контролирано от контролен орган създаден от БФС. -Обучение на методисти в треньорската школа към БФС. -Задължителен щат за методист в ДЮШ за професионалните клубове.

Тренировъчни компенсации за преминаването на състезателите от един клуб в друг клуб. -Да се започва компенсирането на клубовете от навършилите 12 години. -Да се заплаща на момента, в който състезателя премине в друг клуб, а не както е сега, когато играча навърши 18 години и подпише първи професионален договор. Това се отнася за талантливите състезатели ,а тези които искат да сменят клуба си, защото не получават достатъчно игрово време ще могат да го направят без компенсация ако не са започвали, като титуляри в 50% от срещите. Това лесно може да се следи от информационната система на БФС.

Футбол в училище. -Два или три пъти седмично треньори да тренират деца от 1ви до 4ти клас след учебно време. На тези треньори да им бъде сведена техническа методика за обучение.

6.Футбол в детските градини. -Да бъдат допуснати повече клубове да тренират деца в детските градини, където децата да се възпитават в любов към футбола.

7.Всеки отбор в А група, задължително да има втори отбор във В или Б група. -Тези отбори да не могат да изпадат от В група и да могат да се вкарват административно във В група.

-Всеки състезател от втория отбор да може да участва в мачовете на първия отбор, дори да няма професионален договор.(другия вариант е минимум 5 състезатели от втория отбор извън юношеска възраст да имат професионални договори с клуба)

8.Категоризация на клубовете. -Въвеждането на ясни критерии за категоризацията на клубовете.

9.Създаване на два центъра за развитие на млади таланти- западен и източен в градовете София и Сливен. -Веднъж в месеца най-добрите и заслужили състезатели от U14,U15,U16,U17 за по 5 дни да се събират на лагер-сборове.

10.Създаване на етичен кодекс за ръководители, треньори и родители, в който да се изготвят правилници за поведение и преди всеки сезон да се разписват от всеки.

11.Система която да финансира клубовете, който налагат млади състезатели до 21 години в първия отбор. -Колкото по-малък на години е състезателя и колкото повече игрово време има, клуба ще получава повече средства от БФС. Средствата се получават в седмицата след мача.

12.Промяна на правилника за използване на състезатели от ДЮШ в първия и втория отбор.

-Състезател от ДЮШ,който е играл в официална среща за първенство в ДЮФ да има право на следващия или по-следващия ден да вземе участие в официална среща на първия или втория отбор.(Пример играч Х играе 45 минути в официална среща за първенство в U17 да може на следващия или по-следващия ден да играе за първия отбор максимум 45 минути).Това също се отнася и ако мача на втория отбор е преди този на първия отбор. -Това правило се отнася и за всички първенствата в ДЮФ.

13.Структура на първенствата в ДЮФ: -(смяна на правилата във всички възрасти)

U7 и U8-градски турнири организирани от БФС за футбол 3,4 или 5 U9-първенство за футбол 5 U10-първенство за футбол 7 U11-първенство за футбол 8 U12-първенство за футбол 9 U13-първенство за футбол 9 или футбол 11 на умален терен U14-първенство за футбол 11 U15-първенство за футбол 11-Елитна юношеска група U16-първенство за футбол 11-Елитна юношеска група U17-първенство за футбол 11-Елитна юношеска група U18-първенство за футбол 11-Елитна юношеска група(клубовете решават дали да участват в U18 или директно от U17 ще влизат във вторите отбори. Клубовете може и да участват в зонално първенство за юноши-старша възраст на тази възраст)

U18-U21-първенство за футбол 11-Втори отбор

Аматьорски футбол

,,В” групите да станат трамплин за млади футболисти, които не са успели да влезнат в професионалния футбол след края на обучението си в ДЮШ.5 млади футболисти до 23 години да започват титуляри срещите за първенство(другата ни идея е 2ма от тях да са до 21 години).

-Всеки от тези футболисти, който излезе от игра да бъде заменен от футболист на същата възраст до 23 години, така че в групата за мача ще има 10 млади играчи до 23 години и 10 опитни играчи на по-голяма възраст.

-Запазване на възрастта на състезателите във вторите отбори на професионалните клубове до 21 години, като отборите ще имат право да картотекират и трима по-големи състезатели до 23 години.

-Официалните срещи на вторите отбори на професионалните клубове, които играят във ,,В” и ,,Б” група да бъдат след срещите на първия отбор за да могат играчите, които не са участвали в срещата на първия отбор или имат малко игрово време да могат да вземат участие в мача на втория отбор следващия ден или в мач за първенство на ДЮФ ако състезателя е по-малък.

-Състезатели от вторите отбори на професионалните клубове, които играят във ,,В” и ,,Б” група и имат игрово време едно полувреме или по-малко от едно полувреме в мача на първия отбор да могат да вземат участие във мача на втория отбор следващия ден.

-Забрана да играят чуждестранни футболисти във ,,В” и ,,Б” група, както и във вторите отбори.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3.14К

    13 1 Отговор
    Крушарски е преписал и актуаизирал програма за развитие на футбола след създаването на Витоша и Средец през 1985г.
  • 2 гост

    5 0 Отговор
    Много глупости има в тази "стратегия", на която нямам време да отделям внимание в детайли! Безспорно тоя индивид с физиономия на пиян с шльокавица зарзаватчия от женския пазар я е взел наготово от някой, щото той хал хабер си няма от футбол! Накратко - кой по какъв начин ще определя "най-добрите" и "заслужили" състезатели от 14 г. нагоре за лагерите в София и Сливен!?! - вероятно по критерии "кой е моя татко"! Как така ще се "забрани" на 2-те отбори на отборите от А група да изпадат в А окръжна и с какво това ще допринесе за "развитието" на футбола?! С тая прословута "методика на обучение" всяка треньорска креативност става забранена дума и т.н., за което нямам време!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мацква

    6 0 Отговор
    Ама, как този палячо ще е шеф на бфс?
    Този ще продължи старите работи на Боби(Джони).
    Не трябва да има никакви стари муцуни.
  • 5 Красимир Петров

    2 0 Отговор
    Този селтак шеф на БФС

    Коментиран от #7

  • 6 Мацква

    1 0 Отговор
    Какъв Сливен,пак на Данчо на игрището и хотела.
  • 7 Левски 1914

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "Красимир Петров":

    А онова ФЪРЧИЛО Бербатов?

    Коментиран от #9, #11, #12

  • 8 Задължително в Сливен

    1 0 Отговор
    Лечков ги направи ,,световна,, сила? Падат само с по 21:0 .... Това БФС стана ,вахти цирка ! Да издигнем най-изявения ни футболист - бате бойко. С вицепрезиденти Илияна Раева,тя от всичко разбира , Валери Божинов и Вили Вуцов! Старши треньор Венци Стефанов,помощник Лъчезар Танев.Гонзо да отговаря за автобуса ,а мотивационни тренировки ще водят ,Любо Чука и Кюстендилеца. Кетъринг и фен магазин - Младежа
  • 9 3.14К

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Левски 1914":

    Ти кога ще заминеш за Купянск да попълниш загубите? Или чакаш парите от Путин за Роналдо. Така ще те вкарат в Миротворец и ще патиш от своите.
  • 10 Тома

    2 0 Отговор
    Трябва ли пак алкохолик да е президент на бфс да попитаме крушо
  • 11 Когато

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Левски 1914":

    Някой от Лецки фръкне ,като гърчило до Манчестър Юнайтед и Тотнъм ,стане шампион и голмайстор ,тогава коментирай иронично ! Пияница и легенда на втора лига на Франция го видяхме !
  • 12 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Левски 1914":

    "Фърчилото" е играло футбол в отбори на най-високо световно ниво! Ти кой предлагаш за БФС - някой "зеленчук", с вид на пенсиониран тракторист, като този на снимката или някой от Сектор "Б", като Любо "младежа" например, щото повече "разбират" футбола и управлението му от Бербатов или кой - може би ти си "компетентен"!?

    Коментиран от #13

  • 13 Левски 1914

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Аз предлагам Лъчо Танев , не е от ЛЕВСКИ, Христо Порточанов, но не и Бербатов. Бербатов като е много известен и много разбира, защо не отиде в Пирин или в чужбина? Бербатов няма никакъв опит като ръководител. Това да си шеф на БФС не е алваджийска работа.

    Коментиран от #15

  • 14 Умирам от смях

    1 0 Отговор
    19?6
  • 15 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Левски 1914":

    Видяхме какво е да си "шеф" в БФС, т.е. нищоправец - перуци, какадуто, Костадинов, на които работата им вършат калинки, като Касабов, Попов и др., т.е. изълняват нарежданията на домуса! И резултатите естествено трагични! Лъчо или Порточанов, ако станат все едно си остава перуката, само където няма да се напиват и излагат публично! Ако не е Бербатов и държиш да е непременно свързан с Герена, какво против имаш един Ники Илиев!? Непременно трябва да са с "опит", като Порночанов, докарал до фалит Нафтата или Лъчо, основен играч в схемите с некадърни чуждоземци в първенството ни! Ако стане последния, очаквай стартови състави в А група изцяло от Африка и Южна Америка!
  • 16 дядо поп

    1 0 Отговор
    Може и да стане , защо не , по пукница не се дава на Боби!