Last news in Fakti

5 Януари, 2024 12:00 1 154 6

Босовете на футболните клубове в България искат среща с правителството

  • хрисо крушарски-
  • правителство-
  • футбол-
  • спорт

Шефовете ще предложат държавата да връща 10% от данъците, събирани от букмейкърските компании, а парите да се използват за подпомагане на детско-юношеския футбол, аматьорския спорт и инфраструктурни проекти

Босовете на футболните клубове в България искат среща с правителството - 1

Босовете на футболните клубове в България искат среща с правителството, за да дискутират възможностите за допълнително подпомагане на спорта. Шефовете ще предложат държавата да връща 10% от данъците, събирани от букмейкърските компании, а парите да се използват за подпомагане на детско-юношеския футбол, аматьорския спорт и инфраструктурни проекти.

„Това е разумно предложение, което може да е полезно и да подобри цялостното състояние на българския футбол, който в последните години генерира само скандали и разочарования. Аз не се притеснявам да споделя това искане открито, макар да сме го обсъждали с доста колеги, които си дават парите за футбола и признават, че имат нужда от подкрепа и че точно това е една справедлива формула. Те помагат на отбори не само в елита, но и на аматьори“, заяви собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски пред „Филтър“.

„Не искаме помощ за себе си, а за децата, за да създадем добри български футболисти, а не само да водим знайни и незнайни чужденци. От тези 200 милиона лева, които се събират от бетинг компаниите, 10% наистина са солидна сума, ефектът от която трябва да се усети от всички. За да не потъва в нечии джобове, е редно заедно с министрите и експертите да изработим механизъм за тяхното разпределение и система за ефективен контрол. Парите ще отиват за терени, за екипировка, за медицинско обезпечаване, за обучения на съдии и треньори. Важно е да се седнем на една маса и да покажем желание за сътрудничество. Нека се види, че това е работещата формула, а не извиването на ръце с протести, вандализъм и напрежение по улиците“, добави бизнесменът.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 СЗО

    3 0 Отговор
    Пак пари искат. А да си оправят БФС-то кога?
  • 3 Шиби,шиби,дак

    3 0 Отговор
    Егати босовете на футбола, ето тов е другата форма на мафия.

    Коментиран от #4

  • 4 Руско-САЩ форма

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шиби,шиби,дак":

    Комбинация между руска и американска форма на мафия, получаваш супер мафия то е българско управление на държава, без та.
  • 5 От лошо по лошо

    2 0 Отговор
    Футболните босове във България да хванат Даме разведат 🖕👨‍🦲🖕👨‍🦲🖕👨‍🦲🖕👨‍🦲🖕👨‍🦲🖕👨‍🦲🖕
  • 6 3.14К

    2 0 Отговор
    Крушарски без вимето на държавата ще умре от глад и ще го кара само на патока.