Last news in Fakti

7 Януари, 2024 15:30 1 550 5

Рафаел Надал пропуска Australian Open!

  • рафаел надал-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

Причината е получената нова травма, която получи в Бризбейн в четвъртфиналния мач, загубен от австралиеца Джордан Томпсън

Рафаел Надал пропуска Australian Open! - 1

Завърналият се на корта след почти година отсъствие поради тежка контузия Рафаел Надал обяви, че няма да играе на Australian Open. Причината е получената нова травма, която получи в Бризбейн в четвъртфиналния мач, загубен от австралиеца Джордан Томпсън.

Както е известно, носителят на 22 титли от Големия шлем не е играл от януари миналата година, когато отпадна във втория кръг именно на Откритото първенство на Австралия.

Ето какво гласи изявлението на Надал:

Здравейте на всички, по време на последния ми мач в Бризбейн имах малък проблем в мускулa, който, както знаете, ме притесни. След като пристигнах в Мелбърн, имах възможност да си направя ядрено-магнитен резонанс и имам микроразкъсване на мускул, не в същата част, в която имах травма, и това е добра новина.

В момента не съм готов да се състезавам на най-високо ниво в петсетови мачове. Връщам се в Испания, за да посетя лекаря си, да се лекувам и да си почина. Работих много усилено през годината за това завръщане и както винаги съм споменавал, целта ми е да бъда в най-добрата си форма след 3 месеца.

Въпреки че е тъжно за мен, че няма да мога да играя пред невероятната публика в Мелбърн, това не е лоша новина и всички все още сме позитивно настроени към развитието на сезона. Наистина очаквах с нетърпение да играя тук, в Австралия, и имах възможността да изиграя няколко мача, които ме направиха много щастлив и позитивен.

Благодаря на всички за подкрепата и ще се видим скоро!


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кристиан

    5 4 Отговор
    Това ли е най-важното ????? Светът има други проблеми , не ми пука за него .

    Коментиран от #4

  • 2 скотир

    4 0 Отговор
    А не е ли, защото е надупчен с вакси?
  • 3 коментатор

    6 0 Отговор
    страх те е вече...само с напомпани мускули вече е немислимо...а и щеше да загубиш още в първите кръгове на аустрелион опън от някой слабак
  • 4 Адрес 4000

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Кристиан":

    Какви са тези други проблеми които има света?
  • 5 Йеронимус БОШ

    3 0 Отговор
    Да си прави БЕНЕФИСА и да спира окончателно !