Last news in Fakti

4 Февруари, 2024 11:20 1 098 2

Мъри: Гьозтепе е клуб, организиран от А до Я

  • станимир стоилов-
  • футбол-
  • гьозтепе-
  • левски

Виждам по какъв начин е организиран Гьозтепе, защото се управлява от голяма група от хора, точности в отношенията, всеки си знае функциите и стабилно финансиране

 Мъри: Гьозтепе е клуб, организиран от А до Я - 1

Старши треньорът на Гьозтепе - Станимир Стоилов, беше много доволен след гръмкия успех в градското дерби на Измир над Алтай с 4:0 в мач от 21-ия кръг в турската Лига 1, пишат колегите от Гонг.бг.

Мъри заяви, че в Гьозтепе се чувства у дома си и заяви, че в клуба нещата вървят отлично. Стоилов заяви, че „Гьоз Гьоз“ няма интерес към играчи от българското първенство, защото клубът не може да покрие финансовите параметри.

„Благодаря за интереса на българските медии. Доста българи имаше днес на мача, и журналисти също. Радостни сме от победата, от резултата, защото все пак е дерби, което се очаква доста време. Знаете, че дербитата хранят феновете половин или цяла година. Това е важна победа за нас“, започна Станимир Стоилов.

„Естествено, ако трябва да говоря за качеството на играта и за други детайли, играли сме много по-добре в предишните мачове и може нервността и емоциите бяха много повече за нас. Затова и такова бе представянето“, каза още той.

„Може би в чужбина това е нещо ново като дерби. Привържениците доста емоционално изживяват тези дербита и доста дълго ги чакат. За мен специално не беше нещо странно или специално, защото съм играл и съм участвал като треньор в много по-големи мачове, но беше приятно да чуеш атмосферата, да видиш привържениците как се радват и най-важно беше, че нашият отбор имаше убедителна победа“, заяви Мъри.

„Една от причината да избера Гьозтепе е, че аз не обичам да работя в отбор без привърженици. Там, където има напрежение откъм фенската маса, там играчите са задължени да побеждават и да се развиват. Там, където има привърженици има напрежение голямо, но за мен не е, напротив, аз имам ангажимент привържениците да са доволни от показаното на терена“, сподели старши треньорът на Гьозтепе.

„Първо според мен ние сме далеч от стила на игра, който аз изповядвам. Футболистите се стараят да се развиват. Променихме и идейния проект и начина на игра. Не можеш да правиш големи промени за кратки периоди, особено в средата на годината, когато изоставаш и ти трябват спешни резултати. Добавихме някои детайли, футболистите се стараят. Клубът е много добре организиран и сериозен, има голяма фенска маса, което създава ангажимент. Колкото до клуба, намерих място, на което всичко е както трябва да бъде. Гьозтепе е клуб, организиран от А до Я“, призна Стоилов.

„Нашият клуб е имал интерес още преди моето идване към Елитон, аз просто потвърдих, че можем да го привлечем. На този етап не сме разглеждали други български имена, защото смятам, че играчите, които можем да си позволим в България са с прекалено високи финансови параметри. Иначе в България има във водещите клубове доста добри играчи, но на този етап във второто ниво, не са ни на финансовите параметри. Всичко до този момент бе спекулация“, каза още той.

„Елитон го форсирахме без достатъчно подготовка, защото се получиха и травми. Това е наша грешка, но и принуда. Той напредва постепенно през мачовете. Той трябва да много по-добре, отколкото го виждаме сега. Елитон има много по-големи възможности. Ще продължим да го притискаме, за да бъде по-добър и по-добър“, коментира българският специалист.

„Ако това се бе случило, Левски бе получил тази подкрепа, бази и стадиони – това щеше да е най-доброто, което можеше да се случи на клуб като Левски. Виждам по какъв начин е организиран Гьозтепе, защото се управлява от голяма група от хора, точности в отношенията, всеки си знае функциите и стабилно финансиране. Да, Гьозтепе и преди е имал и стадион и база, но това са неща, които щяха да се случат и в Левски“.

„Ако трябва да съм честен, подготвителният период на Левски не е толкова интерес за следене. Гледам да се фокусирам върху моята си работа, защото имам много неща да променям в Гьозтепе, докато стане отборът, който искам да виждам. Винаги, когато съм бил в чужбина, не съм бъркал в чуждите панички. Мога да пожелая само най-доброто на Левски. Всичко друго са празни приказки на болни хора“, заяви Станимир Стоилов.

„На феновете на Левски желая най-доброто, на клуба и на всички“, отсече Мъри.

„Целта на моето идване е да вкараме отбора в Суперлигата. Първо да се опитам при добра организация, уникален стадион, привърженици и добро финансиране, да направя крачка, която за мен е доста трудна. Ако успеем да влезем в Суперлигата, то това ще бъде равносилно на шампионска титла. Като се има в предвид, че изоставахме и доста в точките. Надявам се да успея. Когато има условия за работа, аз нямам от какво да се оплаквам. За пръв в треньорската си кариера нямам никакво оправдание“, коментира още специалистът.

„Лигата е много специфична, играе се директен футбол с много статични положения. Именно заради това стилът на игра на Гьозтепе е по-различен от този, който сте гледали в моите отбори до сега. Ще продължим в този стил. Имаме играчи, които ще растат много. Правим малки стъпки напред и се надявам от другия сезон да зарадваме хората с присъствието си в Суперлигата на Турция“, завърши Станимир Стоилов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3.14К

    7 1 Отговор
    Не може да се отрече, че Мъри си разбира от работата. На стадиона той е като невестулка в кокошарник. Влезе ли, започва да действа със замах и професионализъм. В много случаи след него, следва потоп и разруха, както и с кокошарника.

    Коментиран от #2

  • 2 Сандо

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "3.14К":

    Ами то и в Левски се видя:Свърши инерцията и почнаха да я карат по старому,типично по български.И разбира се алъш-вериша с футболистите се започна.