Last news in Fakti

10 Февруари, 2024 13:30 1 252 0

Григор Димитров започва в Ротердам срещу италианец

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

Става дума за Лоренцо Сонего, който е 46-и в световната ранглиста сега

Първата ракета на България – Григор Димитров, ще се изправи срещу италианец на старта на турнира от категория ATP 500 на твърда настилка в зала в нидерландския град Ротердам през следващата седмица. Става дума за Лоренцо Сонего, който е 46-и в световната ранглиста сега. Димитров е поставен под номер 6 в схемата в надпреварата в зала „Ахой“. Това ще първи мач между Григор и 28-годишният Сонего в тура.

При успех първата ни ракета ще очаква на осминафиналите в Нидерландия победителя от мача между унгареца Фабиан Марожан и квалификант. Евентуален следващ съперник на Димитров би бил третия поставен Холгер Руне. 32-годишният хасковлия е в долната част на схемата, където е и вторият Андрей Рубльов.

Гришо ще участва за десети път в Ротердам, където дебютира през 2009-а година като тийнейджър с гръмка победа над Томаш Бердих и трисетов мач с водача в световната ранглиста Рафаел Надал. Най-доброто класиране на българина в турнира беше през 2018-а година, когато отстъпи на финала на Роджър Федерер. Миналата година Димитров стигна до полуфиналите, където отпадна от руснака Данийл Медведев.

Водач в схемата на турнира е шампионът от Australian Open и бивш победител от Ротердам Яник Синер. В първия кръг четвъртият в света италианец ще се изправи срещу представителя на домакините Ботик ван де Зандсхулп.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА