Last news in Fakti

27 Февруари, 2024 17:00 1 825 0

Осъдиха екоактивистите, изскочили изненадващо пред Григор Димитров

  • григор димитров-
  • екоактивисти-
  • спорт-
  • тенис-
  • тенис на корт

Инцидентът се случи по време на първия мач на българина на “Уимбълдън” 2023 срещу японеца Шо Шимабукуро


Екоактивистите, които прекъснаха мач на Григор Димитров на “Уимбълдън” миналата година, получиха осъдителни присъди. Дебора Уайлд (69) и Саймън Милър-Едуардс (67) бяха признати за виновни от съда в Лондон, но се разминаха с условни присъди за посегателството си, съобщи "Скай Спортс".

Инцидентът се случи по време на първия мач на българина на “Уимбълдън” 2023 срещу японеца Шо Шимабукуро. Тогава Григор спечели с 6:1, 6:2, 6:1.

Екшънът на корт №18 стана в началото на втория сет. Двама протестиращи нахлуха и разпиляха на тревата две кутии, пълни с парчета пъзел и оранжеви конфети.

Един от екоактивистите дори седна по средата на корта, докато не бе изведен от охраната. Това доведе преустановяване на играта, а след това заваля дъжд и паузата продължи.

Два часа по-късно по абсолютно идентичен начин Уилям Уард (66) прекъсна двубоя между британката Кати Бътлър и австралийската Дария Савил. Той също получи условна присъда.

Впоследствие се оказа, че действията на тримата били част от дейността на екологичната активистка група Just Stop Oil, действаща на територията на Обединеното кралство. Използвайки гражданска съпротива, вандализъм и директни действия, групата цели британското правителство да се ангажира да спре лицензирането и производството на нови изкопаеми горива.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА