Last news in Fakti

28 Февруари, 2024 19:33 1 156 2

ЦСКА е на полуфинал за Купата след минимален успех срещу Арда

  • цска-
  • футбол-
  • амос юга-
  • купа на българия

„Червените” се наложиха с 1:0 на националния стадион „Васил Левски”, а единствения гол за успеха на домакините вкара Амос Юга през първото полувреме

ЦСКА е на полуфинал за Купата след минимален успех срещу Арда - 1

Отборът ЦСКА се класира за полуфиналите на Sesame Купа на България след минимална победа над Арда. „Червените” се наложиха с 1:0 на националния стадион „Васил Левски”, а единствения гол за успеха на домакините вкара Амос Юга през първото полувреме.

Така столичани се превърнаха в третия полуфиналист в надпреварата, след като преди това своите места гарантираха тимовете на Ботев Пловдив и Хебър Пазарджик. Последният участник в тази фаза ще стане ясен в четвъртък и ще бъде определен от сблъсъка между Лудогорец и ЦСКА 1948.

Мачът на стадион „Васил Левски” очаквано започна с териториален натиск за „червените”. Още в първите няколко минути домакините стигнаха до два поредни корнера пред вратата на своя съперник, но стражът на кърджалийци не бе затруднен особено. В 8-ата минута Иван Турицов отправи страховит шут от дистанция след асистенция на Кареасо, но изстрелът на бранителя профуча над вратата на гостите. Тобиас Хайнц също бе много близо до попадение, но след удара му, топката рикошира в защитник на Арда и не затрудни стража на „небесносините”.

Натискът на „червените” даде резултат в 18-ата минута на срещата. След поредното статично положение в близост до наказателното поле на Арда, Тобиас Хайнц пусна пас по земя в пеналта, където Джонатан Линдсед отигра с пета. Топката бе избита от бранител на тима от Кърджали, но след това тя попадна в Амос Юга, който от близка дистанция успя да я насочи безпроблемно в мрежата за 1:0.

Малко след попадението ЦСКА имаше нов шанс да се разпише. Асприля проби много добре отдясно, нахлу в наказателното поле и намери Хайнц фронтално срещу вратата. Полузащитникът на домакините стреля, но ударът му бе блокиран.

Футболистите на Нестор Ел Маестро продължиха да диктуват събитията на терена, докато гостите предпочитаха да действат на контраатака.

Няколко минути преди почивката Арда имаше две страхотни възможности да изравни резултата. В 37-ата минута Станислав Иванов бе изведен пред наказателното поле на ЦСКА, преодоля Тибо Вион и комбинира с Иван Коконов на левия фланг. Той стреля без подготовка, но прати топката високо над вратата. Секунди по-късно самият Станислав Иванов се озова на стопроцентова позиция. Той се възползва от грешка на Християн Петров и напредна сам срещу Бусато. Иванов стреля, но стражът на ЦСКА с една ръка успя да избие в ъглов удар.

До почивката двата тима не успяха да се затруднят особено и се оттеглиха при резултат 1:0 в полза на домакините.

Веднага след паузата, след ново статично положение, ЦСКА отново затрудни Анатоли Господинов. След подаване от ъглов удар на близката греда, Юрген Матай успя да играе с глава от трудна позиция, но вратарят на гостите внимаваше и изби от самата голлиния. Фаетон също обстрелва вратата на Арда след пробив отляво, но топката спря от външната страна на мрежата.

Тибо Вион опита да застраши Господинов с мощен изстрел от дистанция, но този път бранителят стреля доста далеч от целта.

В 72-ата минута Марселиньо Кареасо отправи много красив удар от въздуха, но стражът на гостите бе на мястото си и без особени затруднения успя да плонжира и да улови топката.

Малко след като се появи в игра Мартин Стойчев имаше отлична възможност да се разпише във вратата на бившия си тим. Крайният бранител получи пас от Данило Асприля, преодоля защитник на Арда и стреля силно по диагонала, но топката мина над вратата.

Минута преди края на редовното време Борис Тютюков получи в наказателното поле, обърна се много добре и стреля по диагонала с левия крак. Топката профуча покрай десния страничен стълб, но не затрудни Бусато.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шизофен 1914

    5 1 Отговор
    Ние пък ще играем за купатана : Сухата Река срещу Столипиново
  • 2 Гуцката

    1 2 Отговор
    Армееца Юга прати армейците на полуфинал с гробарите от Пазарджик. Само така ще се разбере кой, кой е!