Last news in Fakti

3 Март, 2024 20:30 3 166 15

Елвира Краснобаева завоюва куп отличия на турнира Гран При по художествена гимнастика

  • елвира краснобаева-
  • спорт-
  • художествена гимнастика-
  • гран при

Възпитаничката на Светлана Юриевна, която дебютира в този турнир и в тази възрастова група, вчера стана втора в многобоя, а днес добави още две отличия - сребро на финала на обръч с 32.900 и бронз на лента с оценка 30.500 точки

Елвира Краснобаева завоюва куп отличия на турнира Гран При по художествена гимнастика - 1

Националната състезателка Елвира Краснобаева спечели сребърен и бронзов медал на финалите на отделните уреди при жените на първия турнир от сериите Гран При по художествена гимнастика за сезон 2024 в Тарту (Естония).

Възпитаничката на Светлана Юриевна, която дебютира в този турнир и в тази възрастова група, вчера стана втора в многобоя, а днес добави още две отличия - сребро на финала на обръч с 32.900 и бронз на лента с оценка 30.500 точки. На бухалки грацията допусна сериозни грешки и завърши на шеста позиция с 29.200 точки, а на топка не беше сред финалистките.

С много трудната и класна програма, която демонстрира този уикенд, Краснобаева даде заявка за силно представяне и в предстоящите стартове.

Четири златни медала (в многобоя и на обръч, на топка и на лента) завоюва представителка на Украйна Виктория Оноприенко, а първа на бухалки е сънародничката ѝ Таисия Онофричук.

Съдия за България на Гран При в Тарту беше Росина Атанасова, генерален секретар на БФХГ.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гориил

    28 16 Отговор
    За съжаление нито един златен медал няма цена без участието на Русия. Златните медали бяха спечелени чрез елиминиране на по-силни противници.

    Коментиран от #14

  • 3 Мисирка

    8 4 Отговор
    Класна ,що е това на български
  • 4 Русофил

    31 18 Отговор
    Рускинчето е родено в Санкт Петербург и тренира при Алина Кабаева. Това е медал за Велика, Могъща и Братска Русия. Поклон до земи.

    Коментиран от #13

  • 5 БАНко

    14 6 Отговор
    КОЛКО РУСКИНИ УЧАСТВАХА ??? ТОГАВА ИМА КРИТЕРИИ !!!
  • 6 Гориил

    27 12 Отговор
    Всеки ще бъде измъчван от горчивината на съмнението.Превърнахте спорта в политическо шоу. Нито една победа без участието на Русия не е убедителна и добросъвестна.Пожънете плодовете на дивотията и глупостта на олимпийската бюрокрация.Светът няма да повярва в обективността на състезанието.

    Коментиран от #7

  • 7 пей

    0 10 Отговор

    До коментар #6 от "Гориил":

    кислол
  • 8 Гориил

    25 8 Отговор
    Позволете ми спокойно и сдържано да ви напомня, че Първите спортни игри на БРИКС ще бъдат открити на 21 юни 2024 г. Всеки спортист в света може да докаже своите таланти и способности. Освен това всеки ще има шанс да премери сили с най-силните атлети в света от Русия и Китай.Заявки за участие в игрите вече са получени от над 100 държави.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Христо

    9 1 Отговор
    Браво!
  • 10 Маймуне ,

    2 10 Отговор

    До коментар #8 от "Гориил":

    Що неглижираш севернокорейският спортен елит ?! 🤭 Как ви намират се такива бе ?
  • 11 да питам

    1 13 Отговор

    До коментар #8 от "Гориил":

    Абе , кого го интересуват вече БРИКЕТС ? 100 страни били заявили участие .. Започваш да ми приличаш на оня , с ресторантите.. отвеяни теории
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Моарейн

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    Вярно е, че е родена в Санкт Петербург, но отдавна живее в България и тренира в националната база на "Раковски". Смени поне три клуба - почна в един от варненските, прехвърли се в "Левски", после пак се върна във Варна и сега май е в правилния клуб на председателката на БФХГ. Личен треньор обаче ѝ е рускиня - ако не се лъжа, се казва Светлана Юриевна, и това наред с отличната базова подготовка са единствените причини все още да не е почнала да изостава и да губи от блясъка си като куп други момичета, работещи под ръководството на Бранимира Иванова.
  • 14 Рос

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гориил":

    Изглежда не следите този спорт. Преди три години в Япония, нашите така наречени диамантени момичета спечелиха олимпийската титла тъкмо, когато участваше и Русия. Тяхната Ирина Винер бълваше змии и гущери. Така, че оттогава досега сме най-добрите в света,в художествената гимнастика.
  • 15 Секси маце

    2 0 Отговор
    Бих й ударил една бухалка.🤤