Last news in Fakti

7 Март, 2024 21:45 1 012 1

Безпощаден Ливърпул разби Спарта Прага

  • ливърпул-
  • спарта прага-
  • футбол-
  • лига европа

Тимът на Юрген Клоп се наложи с 5:1 в Чехия

Безпощаден Ливърпул разби Спарта Прага - 1

Ливърпул разби Спарта Прага с 5:1 в гостуването си в Чехия в първи мач от 1/8-финалната фаза на Лига Европа.

Още във втората минута Ливърпул имаше шанс да открие резултата. Дарвин Нунес получи добра топка, но не успя да отправи прецизен удар и защитник на домакините изчисти пред голлинията. Три минути по-късно Мак Алистър изпревари съперников играч в наказателното поле, след което бе ударен и падна на тревата, а арбитърът не се поколеба да посочи бялата точка. Именно аржентинският халф се нагърби с изпълението на дузпата, като изпрати вратаря в грешния ъгъл, за да открие резултата - 1:0 за Ливърпул.

В 15-а минута Хараслин получи от Кухта, а нападателят на Спарта Прага бе очи в очи с Келехър, след което стреля, но вратарят на Ливърпул спаси страхотно, а след това Джо Гомес изчисти от самата голлиния, за да предотврати сигурен гол. Само пет минути след това Пресиадо също опита изстрел с глава, но Келехър отново се наложи да прави впечатляващо спасяване, избивайки в корнер с една ръка.

В 25-а минута Ливърпул организира добра контраатака, при която Луис Диас намери Харви Елиът, който отклони за Дарвин Нунес, а уругавйският нападател поведе топката и стреля с десния крак извън наказателното поле, като остави безпомощен вратаря на домакините, отбелязвайки фамозен гол - 2:0 за Ливърпул.

Десетина минути след това Спарта Прага имаше най-чистото си положение, като направи добро нападение, а на втора греда топката бе засечена от Бирманчемич, който обаче се спъна в нея и не успя да отиграе добре пред опразнената врата, като не уцели целта.

В 42-а минута Ливърпул можеше да отбележи още един гол, след като Коди Гакпо получи добра топка в наказателното поле и опита удар, но вратарят на домакините успя да спаси. Само две минути след това отново Коди Гакпо бе изведен сам срещу вратаря, като отклони добре топката с десния крак, след което стреля, но Виндал пак блесна с превъзходна намеса.

В третата минута на добавеното време Дарвин Нунес получи пас от Мак Алистър, а уругвайският нападател не се поколеба да стреля от движение, като отново не остави шанс на противниковия вратар, за да вкара нов страхотен гол - 3:0 за Ливърпул.

Още на старта на второто полувреме се стигна до куриозен момент. Спарта Прага организира атака на левия фланг и топката бе центрирана, а резервата Конър Брадли я изпрати в собствената си врата по странен начин - 1:3

В 53-а минута Конър Брадли намери Харви Елиът в наказателното поле, а той отклони към Луис Диас, като колумбиецът овладя и стреля с десния крак, а след получилия се рикошет, топката влетя във вратата на Спарта Прага - 4:1 за Ливърпул.

Само две минути по-късно Пресиадо опита от много сериозна дистанция да прехвърли Келехър, но стражът със сетни сили успя да избие в корнер. В 79-а минута Доминик Собослай овладя топка в наказателното поле и направи няколко лъжливи движения, преди да стреля с десния крак, но кълбото попадна право в ръцете на Виндал.

В 84-а минута Боби Кларк отне добре топката и отклони към Собослай, който видя непокрития Мохамед Салах, а египтянинът овладя и прецизно с лекота завърши във вратата на Спарта Прага с левия си крак, но попадението бе отменено поради засада.

В добавеното време Ливърпул направи нова добра контраатака, а Доминик Собослай показа страхотен дрибъл, след което завърши изключително технично, за да оформи крайния резултат - 5:1 за Ливърпул.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Артилерист

    1 0 Отговор
    Удоволствие е да се наблюдава Ливърпул на Клон. Нунес имаше ден, но и Келъхър се прояви на няколко пъти...