Last news in Fakti

24 Март, 2024 14:30 5 140 26

Лечков жегна екипа на Бербо и отсече: От 34 години футболът е захвърлен на бунището

  • йордан лечков-
  • футбол-
  • бфс-
  • димитър бербатов-
  • борислав михайлов

Борислав Михайлов беше удобният виновник, смята бившият вицепрезидент на БФС

Лечков жегна екипа на Бербо и отсече: От 34 години футболът е захвърлен на бунището - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков даде интервю за предаването „Арена Спорт“ по БНТ, в което за пореден път призова за държавна помощ към спорта. Освен това той насърчи новия президент на футболната ни централа Георги Иванов да търси начин за обединение на всички страни в родния футбол, тъй като хората от екипа на Димитър Бербатов има с какво да допринесат, но първо трябва да натрупат опит.

"Хората, които управляват българския футбол трябва да имат административен опит. Георги Иванов се докосна до системата преди да бъде избран за президент. Трябва да има обединение, но в България имаме прекалено голямо его. Всички, които милеят за футбола, трябва да упражнят натиск над държавата. Нямат значение президентите на федерациите, ако не бъде приоритизиран спорта. Футболът е пренебрегван от политиците. Пожелавам на Георги Иванов да надгражда и да намери правилния път към другите му колеги“, коментира Лечков.

"Нека съдим хората от Изпълкома по делата им. Нека да им дадем време. Изпълкомът взима решенията, но Борислав Михайлов бе удобният виновник. Хората от екипа на Димитър Бербатов трябва първо да поработят на клубно ниво. Няма как да искаме съвет от хора, които не са работили във футбола. Няма как, ако не си тръгнал от първото стъпало. Всеки е добре дошъл, но нека поработи отначало. Аз се въздържам да давам съвети", допълни легендарният футболист.

"24 години се занимавам с футбол, къде успешно, къде не. Държавата ако не се ангажира, няма как да имаме успешен национален отбор. Школите изнемогват. Всички хора, които се занимаваме с футбол сме мазохисти. От 34 години футболът е захвърлен на бунището. Това трябваше да се дебатира на конгреса. Трябваше 500 човека да се обърнем към държавата и да заявим искания. Държавата липсва във футбола, а родителите нямат възможности", призна Йордан Лечков.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво е "бербо"?22

    10 40 Отговор
    барбарон, малък берберин или сина на една "почтена" мед. сестра? Обаче и на него му малко парите та и фондацийка си спретна.

    Коментиран от #23

  • 2 Въх

    57 5 Отговор
    Бъди мъж и си признай ,че ти и компания сте виновни.Палячо си и то много нагъл.Навремето направихте БГ горди ,но после футбола го използвахте за свои лични цели.Всички знаем ,че ти особено ти сте най големите подлеци в цялата футболна история на страната.РЕЗИЛ такъв.
  • 3 Дамян

    49 3 Отговор
    А, скрий се вече, достатъчно навреди, стига толкова ...
  • 4 МаксудаБой

    41 3 Отговор
    тоя бо...к трябваше да лежи в затвора, в сливен още плачат от апашлъка му .....
  • 5 Сериознооо?

    41 4 Отговор
    Гонзо се бил "докоснал до системата",боже,боже....
  • 6 Лечков

    38 3 Отговор
    Натрупа управленски опит във ФС и община Сливен но където е минал трева не никне иначе до небесата притежава.
  • 7 Тома

    37 2 Отговор
    Този какадуто защо се прави на луд.Какви ръководители сте щом не можахте нищо да направите за да отлепим от дъното.Защо не подадохте оставка а чакахте 20 години да затъваме.И най наглия е той шмъркашт емфие
  • 8 Този

    37 2 Отговор
    Съсипа футбола в Сливен! Да поразпитат и хората по улиците какво мислят за кметуването му!
  • 9 Лечков...

    23 2 Отговор
    ...откакто напусна световното 94та правиш точно обратното на качествен фунтбол. Бих те нарекъл и с епитет, но ще ме изтрият, но ти заслужаваш!
  • 10 Стършели

    21 2 Отговор
    И аз бих искал да съм на това “бунище”!
    Много пари на вятъра на мамините футболистчета-милионери!
    Няма ли кой да спре кранчето и да спре дотациите от народните пари!
  • 11 Реалист

    23 4 Отговор
    Луи Дьо Финес-сливенски,е част от онова кълбо от свински необработени черва,затова по добре да се скрие от погледите на футболните хора в държавата.Преди дни избраха един полуграмотен индивид за "президент" на БФС,който ще увеличи седянката .Много пари пръснаха,за да победят един човек с възможности във футбола,човек с характер и авторитет сред българското общество!
  • 12 димитър

    27 2 Отговор
    ГОЛЯМ ФУТБОЛИСТ„НО ВЕЛИК ПРОСТАК И НЕДОСТИЖИМ НАГЛЕЦ!!!
  • 13 4385

    25 3 Отговор
    Нагъл,супер нагъл,ЛЕЧКОВ!
  • 14 нашия

    26 2 Отговор
    Слушай сега Лечков,щом държавата ще помага това означава,че трябва да има представител в управителния съвет на федерацията /като дава трябва да знае как и за какво се изразходва/,НО федерацията би трябвало да е независима от държавата /по изискванията на УЕФА/ и този призив ДАЙТЕ ДА ДАДЕТЕ и не питайте за какво ги ползваме ,няма как да стане....нали пазарната икономика беше тая в която се кълняхте ,че е панацея за всичко....когато държавата се грижеше сама за спорта нямаше милионери шефове на федерации/не са били и бедняци/ ,НО ИМАШЕ РЕЗУЛТАТИ /и ти си продукт на тази система /системата работеше за постижения а не само за пари.....ти го знаеш ама що ли се прави на ощипана девойка.....
  • 15 Стан-боцмана

    21 2 Отговор
    Стига сте му давали платформа за изява на тоя ".............". Вече ми се повраща от него като го видя.
  • 16 Потърсете

    7 1 Отговор
    В нета, Какво казва Гацо Стоянов за Лечков, Стоичков,Л. Пенев,Сираков преди мноого години. Напишете Гацо Стоянов и след инфото в Уикипедия ще излезе ,по- надолу е. Пророк ,а и ще се посмеете.
  • 17 Зрител

    23 3 Отговор
    Лече, можеш ли да посочиш един човек, повтарям един, от управителния съвет на БФС, който разбира от футбол, поне на половината от Стилян, Мартин и Бербатов. И още, казваш, че хората, които се занимавате с футбол сте мазохисти. А защо не се откажете, хем се оплаквате, хем и дума не давате да се откажете. А отговорът е само един - КАЦАТА С МЕД, от която толкова много години гребяхте безконтролно.
  • 18 Име

    10 1 Отговор
    Как е могло преди да имаме футбол - пък сега - не.

    Едни и същи условия са.
  • 19 Секо

    12 2 Отговор
    Много грозен човек
  • 20 Лечков е тъпо парче

    13 3 Отговор
    18 г видяхме некадърността ти Лечков, твоята, на Михайлов, Касабов и всички, които сте били на хранилката. Резултата е под нулата. Но заплати по десетки хиляди, командировки, вечери, скрити бизнеси и ползи и още и още не ги упоменавате. Е, свърши се. И тоя Караиванов е същия търтей. И него трябваше Гонзо да махне. И Гонзо не беше за там, но по-добре той отколкото изброените по-горе.
  • 21 Ддд

    10 3 Отговор
    След световното в САЩ, футболът ни ударно се проваля.
    Да не казвам че, през цялото управление на Михайлов и компания на БФС , ни какви постижения с националния ни отбор.
    Бербатов има създадена фондация с негови пари от 15години, за таланти. Лечков и БФС какви таланти откриха, за толкова години? Освен да съсипят БФС и българския футбол, който е под всякаква критика. Нищо друго не са направили.
  • 22 Изморен

    3 2 Отговор
    Жална ни майка на нас народа от управници с голями нагли усти и алчни нищожества от спорта та до политиците….
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хитрото

    3 1 Отговор
    Ти си един плешив пе.....