Last news in Fakti

25 Март, 2024 06:00 593 0

Италия завърши с победа американско си турне

  • италия-
  • футбол-
  • еквадор-
  • сащ

Възпитаниците на Лучано Спалети биха с 2:0

Италия завърши с победа американско си турне - 1
Снимка: БГНЕС

Италия постигна победа с 2:0 над Еквадор във втората си контрола от мартенското американско турне. Резултатът на "Ред Бул Арена" в Ню Джърси откри Лоренцо Пелегрини още в 3-ата минута със страхотен удар от около 20 метра. В добавеното време на мача Николо Барела оформи крайния резултат.

Възпитаниците на Лучано Спалети записаха втора поредна победа, след като преди няколко дни се наложиха с 2:1 над Венецуела.

Двубоят започна отлично за Италия. В 3-ата минута "скуадра аздура" получи възможност да изпълни пряк свободен удар на около 20 метра от вратата. Федерико Димарко нанесе удар, който срещна стената. Топката попадна в Лоренцо Пелегрини, който с фантастичен шут не остави шансове на Хавиер Бураи - 1:0.

Малко след това удар с глава на Димарко от удобна позиция премина покрай вратата. В 12-ата минута защитата на Италия не успя да изчисти добре центриране отдясно на Гонсало Плата. Топката се озова в Пиеро Инкапие, но защитникът на Байер Леверкузен не успя да нанесе хубав удар и топката мина покрай вратата.

Три минути след това Бураи изби след центриране от корнер. Топката попадна в Джанлука Манчини, който благодарение на доза късмет успя да изведе Николо Дзаниоло сам срещу вратаря на южноамериканците. Нападателят нанесе удар, с който противниковият страж се справи.

В 28-ата минута Димарко опита да изненада Бураи от корнер, но еквадорският страж внимаваше и улови. След това "скуадра адзура" изпълни последователно три корнера, но при нито един от тях не застраши вратата на своя съперник. В 37-ата минута удар на Дзаниоло от границата на наказателното поле премина над гредата.

В началото на втората част Джакомо Распадори опита удар с глава след подаване на Пелегрини, но не затрудни Бураи. Малко след това Алан Франко прати топката над вратата от около 12-13 метра.

В 69-ата минута "Ла Три" за първи път затрудни по-сериозно Гулиелмо Викарио. Гонсало Плата проби отдясно, справи се с Матео Дармиан, навлезе навътре и нанесе силен удар, който вратарят изби. Топката се озова в Первис Еступинян на границата на наказателното поле. Левият халф-бек потърси далечния ъгъл, като топката профуча опасно покрай вратата.

В третата минута на добавеното време на втората част Николо Барела вкара втори гол за Италия. Халфът на Интер получи отличен извеждащ пас от Джовани Ди Лоренцо и останал сам срещу Бураи го прехвърли за крайното 2:0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА