Last news in Fakti

3 Април, 2024 15:53 1 138 0

Димитър Каров получи номинация за волейболната "Зала на славата"

  • спорт

Волейболен титан

Димитър Каров получи номинация за волейболната "Зала на славата" - 1
Снимка: БГНЕС

Международната волейболна зала на славата (IVHF) обяви номинациите за 2024 година, а сред тях е дългогодишният национал на България, състезател на ЦСКА и най-добър разпределител в света в края на 60-те години Димитър Каров, съобщават от БФ Волейбол.

Срокът за гласуване е до 14 април. Шестимата номинирани с най-голям вот от публиката ще получат допълнителен глас в официалното гласуване, от което международната комисия на IVHF ще избере престижния клас на 2024-а в Холиоук, Масачузетс (САЩ).

С номинации при мъжете са още Иван Милкович (Сърбия), Раул Кирога (Аржентина), Андреа Дзордзи (Италия) и Филип Блейн (Франция).

Каров може да стане вторият българин в "Залата на славата" след Димитър Златанов. Миналата година той чества своя 80-годишен юбилей. Има над 500 мача с екипа на България, който носи в продължение на 16 години. Става втори на Световното първенство за мъже в София през 1970 година, а на Олимпийските игри в Мюнхен през 1972-а остава на крачка от медалите с четвъртото място.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА