Last news in Fakti

8 Април, 2024 07:52 1 441 3

Сакраменто и Везенков се върнаха на победния път

  • александър везенков-
  • баскетбол-
  • сакраменто кингс-
  • нба-
  • спорт

"Кралете" записаха повече от убедителен успех със 107:77 (29:19, 36:21, 13:24, 29:13) и все още таят искрица надежда да се доберат до място в плейофите

Сакраменто и Везенков се върнаха на победния път - 1

Сакраменто Кингс се завърна на победния път, след като спря серията си от две поредни загуби при гостуването си на Бруклин Нетс. "Кралете" записаха повече от убедителен успех със 107:77 (29:19, 36:21, 13:24, 29:13) и все още таят искрица надежда да се доберат до място в плейофите. Българинът Александър Везенков почти не получи шанс за изява в мача, като бе пуснат чак в последните две минути и не успя да направи нищо запомнящо се, завършвайки с нулев актив по всички показатели.

Основна роля за успеха на гостите отново имаше Домантас Сабонис, който записа рекордния си 61-ви дабъл-дабъл от 18 точки и 20 борби. Ди'Арън Фокс бе най-резултатен за Кингс с 20 точки, а още 19 добави Кийгън Мъри.

За домакините пък се отличи Камерън Томас в 21 точки, Трендън Уотфорд добави 16, а Джейлън Уилсън вкара 10.

След сравнително равностойно начало на срещата, в което домакините имаха леко предимство, в един момент Сакраменто вдигна оборотите и успя да отбележи девет безответни точки, за да обърне резултата и да поведе с 19:15.

Бруклин обаче продължи с грешките и в следващите минути, докато Сакраменто продължаваше да играе на добро ниво, особено под коша на съперника, където често печелеше борбите в нападение. Това позволи на гостите още да увеличат преднината си в резултата, която стана десет точки за 27:17, а първата четвърт завърши 29:19.

И втората четвърт продължи в същото русло. Сакраменто действаше по-успешно, особено в атака, докато Бруклин правеше твърде много грешки. Друг важен елемент за гостите бе доброто включване на играчите от пейката, които бяха доста резултатни и в един момент бяха отбелязали повече от половината точки за "кралете".

Силната игра на гостите им донесе и солидна преднина на полувремето при 65:40 след кош със сирената на Ди'Арън Фокс.

"Мрежите" се събудиха в началото на третата четвърт и стартираха отлично с десет безответни точки, стопявайки малко изоставането си до 65:50. Сакраменто обаче бързо се съвзе от първоначалния шок и не допусна преднината му да бъде стопена по-сериозно, като държеше разлика от 15-16 точки. В края на частта резултатът бе 78:64 в полза на Кингс.

Още в началото на последната част обаче Сакраменто отново превключи на по-бърза скорост и си върна преднината от 20 точки при 86:66.

След като вече бе ясно, че гостите печелят мача, Майк Браун най-накрая се престраши и пусна в игра и Александър Везенков две минути и половина преди края на двубоя. Българинът обаче нямаше време да остави какъвто и да е отпечатък в срещата, която завърши при резултат 107:77.

След този успех Сакраменто е с актив от 45 победи и 33 загуби и се намира на 8-ата позиция в Западната конференция. Бруклин пък е с 31 победи и 48 поражения на 11-ото място на Изток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пурко

    3 1 Отговор
    И защо пишете "Сакраменто И Везенков", след като малко по долу се уточнява, че "почти не е получи шанс за изява", т. е. играл е по малко от 2 минути?
  • 2 Перо

    3 0 Отговор
    Какво свързват мисирките Везенков със Сакраменто, когато българина е закупен за резерва и до сега не е имал нито един пълен мач! Пускат го на 5-10 мача един път от 2 до 6 мин., при предрешен резултат!
  • 3 Опааа

    1 0 Отговор
    Сашката колко точки?