Last news in Fakti

18 Април, 2024 09:00 628 2

Ал-Хилал приключи уникална серия, загуби първия полуфинал в Азиатската шампионска лига

  • ал-хилал-
  • футбол-
  • ал аин-
  • азиатската шампионска лига

Освен това съставът, воден от Жорже Жезус приключи и поредицата си от 46 поредни срещи без поражение

Ал-Хилал приключи уникална серия, загуби първия полуфинал в Азиатската шампионска лига - 1

Ал-Хилал записа поражение с 2:4 от тима на Ал Аин от Обединените арабски емирства в първия 1/2-финален мач от Азиатската Шампионска лига. По този начин сложи край на уникалната серия от 34 поредни победи във всички турнири. Освен това съставът, воден от Жорже Жезус приключи и поредицата си от 46 поредни срещи без поражение.

Домакините дръпнаха с три гола преднина през първото полувреме след хеттрика на Софиан Рахими, който откри резултата в 6-ата минута, а след това в 26-ата и 38-ата вкара дузпи.

След почивката в 49-ата минута бразилецът Малком намали изоставането на саудитите, но съвсем скоро в 56-ата минута те инкасираха ново попадение от дузпа, което този път бе реализирано от Алехандро Ромеро. Крайният резултат оформи Салем Ал-Досари в 78-ата минута.

Реваншът в Рияд е следващата седмица на 23-и април (вторник) от 21:00 часа българско време. Ако отборът на Ал Аин тогава елиминира тима на Ал-Хилал, това ще е втори пореден голям успех за тях в турнира, след като на 1/4-финалите те отстраниха и Ал-Насър на Кристиано Роналдо.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леле мале

    2 0 Отговор
    Три дузпи! Са не е свирил Сватбата?
  • 2 Петър

    0 0 Отговор
    Мафиота го е страх да не попадне под Авериканските санкции ,а посъряваше коченца на Путин!!!