Last news in Fakti

25 Април, 2024 06:30 1 142 4

Ливърпул почти загуби шансовете си за титлата след издънка в градското дерби (ВИДЕО)

  • ливърпул-
  • евертън-
  • футбол-
  • висша лига

Макар че бяха аутсайдери в двубоя, "карамелите" пребориха тима на Юрген Клоп и взеха безценни три точки, които най-вероятно ще ги спасят от изпадане

Ливърпул почти загуби шансовете си за титлата след издънка в градското дерби (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС


Ливърпул почти загуби шансовете си за титлата след загуба с 0:2 в градското дерби срещу Евертън на "Гудисън Парк".

Макар че бяха аутсайдери в двубоя, "карамелите" пребориха тима на Юрген Клоп и взеха безценни три точки, които най-вероятно ще ги спасят от изпадане.

Така Ливърпул остава със 74 точки на второто място, на три зад лидера Арсенал и на една точка пред шампиона Манчестър Сити, който обаче има два мача по-малко. 16-ият Евертън събра 33 пункта и практически се спаси от изпадане, тъй като се отдалечи на 8 точки от зоната на здрача.

Още в началото се стигна до дузпа за Евертън за нарушение на Алисон, но ВАР я отмени заради засада при атаката.

Ливърпул обаче продължаваше да изпитва трудности в защита и в 27-ата минута все пак получи гол.

След неразбория и карамболи в наказателното поле топката стигна до Брантуейт, а неговия удар мина под плонжа на Алисон, топката рикошира в гредата и във вратаря и накрая приключи зад голлинията.

"Червените" се хвърлиха да изравняват и до края на полувремето налагаха все по-свиреп натиск. Джордан Пикфорд обаче спаси удари на Дарвин Нунес, Луис Диас и Мохамед Салах.

След почивката пропуските на гостите продължиха, а Евертън стигна до втори гол - в 58-ата минута Доминик Калвърт-Люин беше изпуснат при ъглов удар и се разписа с глава.

После Луис Диас удари гредата за Ливърпул, но постепенно играчите на Клоп сякаш се отчаяха и така и не успяха да се върнат в мача. В 95-ата минута Пикфорд направи още едно голямо спасяване срещу Салах и Евертън грабна победата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гуцката

    2 1 Отговор
    Местния Уинбет ликува, а дано и нашия....
  • 2 Бай Циклоп

    0 1 Отговор
    Е па шукар да го йе.а
  • 3 МърсиСайд

    2 0 Отговор
    просто късмета ги изостави и се видя колко са посредствени, начело с дървен нунюс и пр. .....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.