Last news in Fakti

1 Май, 2024 16:28 1 186 5

Треньорът на Левски: Много съм засегнат от някои неща

  • николай костов-
  • футбол-
  • левски

Наставникът на "сините" направи анализ на играта и коментира много други теми, свързани със столичния клуб

Треньорът на Левски: Много съм засегнат от някои неща - 1
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на Левски Николай Костов остава начело на отбора. Това стана ясно след извънредната му пресконференция на стадион "Георги Аспарухов". Наставникът на "сините" направи анализ на играта и коментира много други теми, свързани със столичния клуб. Костов се извини на медиите за поведението си след последната загуба от ЦСКА.

"Искам да кажа, че сядам пред вас съвсем приятелски и добронамерено, за да не остане мнение във футболното общество, че Костов се укрива. Имахме тренировка в залата вчера и искам да кажа, че не се крием. Искам да се извиня за поведението си след мача с ЦСКА. Старал съм се винаги да бъда внимателен. Много съм засегнат от някои неща, които се случиха. Инкасираме много слаби резултати и естествено тежестта пада върху треньора. Поел съм достатъчно голяма отговорност и аз заставам зад думите си.

Някои неща, които ме засегнаха, е изтичането на информация, че Костов или някой от футболистите са имали конфликти на полувремето. Това не е вярно! Сядам пред вас и опровергавам тази информация. Другото нещо, което ме афектира, е това, че се иронизира играта на Левски. Иронията е романтичната игра. Искам да изтъкна пред абсолютно всички, че е моя идея за романтичната игра.

При първите ми разговори със Сираков го попитах той знае ли какъв футбол практикувам аз. В първите пет месеца работих с един отбор, а сега работя с друг. За тези 10 месеца не може да кажем, че трябва да се гордеем много с работата, която сме свършили, но не се срамуваме. Сами проследихте в периода, в който работим заедно, че не всичко беше толкова лошо", започна Костов.

"Настъпиха промени, които повлияха на психиката на всички. Не съм дошъл да оправдавам себе си, а да защитя хората, които работят с мен. Зад мен стои треньорският щаб, медицинският щаб, ръководители, администрация… Естествено, хора, които вярват в нашия футбол. Нека бъдем обективни, за тези десет месеца ние работихме с два отбора. Ние не отстъпваме от нашите позиции и вярваме, че разбираме от този футбол. Трябва да спра да разговарям, защото оттук нататък може да прозвучи като оправдание. Още веднъж ви се извинявам.

Пламен Андреев е време да възмъжее и да си носи отговорностите. Трябва да пази по-мъжки. Стига сме го оправдавали. Изживели сме всички негови грешки. При анализ, когато постъпвахме в клуба, имахме много слаба резултатност от вратарите - вратарски грешки. Ние искахме да развиваме Пламен Андреев. За Хоркаш признах, когато имахме оферта в клуба. Нетактично преди този важен мач обясних нещата за Пламен Андреев. Рекордните изходящи трансфери са нещо, които си заслужава уважението, въпреки че си поехме рисковете. Това отслабва отбора. Причината в слабите резултати е нарушаване на баланса. Много хора не разбират този вид романтичен футбол. В много от мачовете ние се представяхме много успешно. Имали сме моменти, в които играта е била превъзходна", продължи наставникът на Левски.

Не бях готов за протеста, който беше обявен три дни преди шампионата. Той продължава и не е спрял. Естествено, че съм направил грешки. Най-голямата грешка за мача с Лудогорец, е моя. Може би малко се увлякох, може да съм ни надценил, а може и да съм подценил Лудогорец. Дали сме си време със Сираков. Не съм освободен от отбора. Не може просто треньорът да стане и да си замине. Защитавам интересите на хора, които са свързани с мен - имам треньорски щаб и много футболисти, които вярват в мен. Самата игра е иронизирана. Фокусът е върху играта. Фундаментът за печелене на мачовете трябва да бъде играта. Според мен играта на нашия отбор завишава интелектът на нашите играчи. Един играч като Кордоба, който дава началото на нашите позиционни атаки, извършва средно по 115 тактически действия. Старите му статистики бяха 70-80. Причината е в баланса.

Сираков е проницателен човек и винаги ме е разбирал. Вижда по-далече от нас. Той е доста опитен и доста години управлява във футбола. Имам въпрос и към вас. Трябва да отхвърляме агресията и протестите. Сираков вън! Може ли това да е символът на победата?", каза още Костов.

До 25-ата минута бяхме с по-добра статистика и по-добра игра от противника. Така се случи - това е футболът. Няма как да давам оправдание за нещо, което се е случило. Когато си тръгнах, беше съвсем различна ситуацията. Сега са други настроенията. Сега сме на етап, в който можем да надградим. Това е голям успех - успехът на Сираков, на Боримиров, на Йовов…

Очаквах в някои неща да се проявим. Играта е нещото, което преследваме с треньорския щаб. Исках тази игра да бъде фундамент за успех, а не да ритаме, да бягаме и да скачаме - футбол, базиран само на резултат. Исках хората да са доволни от това, което се видели. Дисбалансът е следствие и на многото травми, които се получиха в отбора. Имахме и физически нарушен баланс, от който излязохме. Имаме и нови попълнения, които още не са свикнали с отбора", завърши опитният специалист.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То бива

    5 0 Отговор
    наглост бива, ама като на този сиганин няма!
  • 2 Аноним

    3 0 Отговор
    Нагъл до безкрайност нещастник. Приказки от човек незнаещ къде се намира. Хвалебствията за за Раев са резонни. Щото те търпи. Пазел си ркипа. Ами оази го с качествена бабота и резултати. Нагъл си, чдврк без морал и капка мъжко фостойнство. Тръгни си сан, фокато не те изхонят с ксмъни.
  • 3 Бегай

    1 0 Отговор
    Циганина си е циганин.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пфу

    0 0 Отговор
    Оправдания. Поне един -два равни да бяхте взели от 5те мача, а вие 5 загуби. Подавай оставката. Не ставаш.