Last news in Fakti

5 Май, 2024 13:00 1 027 2

Поредният англичанин шампион с Реал Мадрид

  • джуд белингам-
  • реал мадрид-
  • футбол-
  • ла лига-
  • англичанин

Джуд Белингам беше ключова фигура в спечелването на рекордната 36-а титла в Ла Лига

Поредният англичанин шампион с Реал Мадрид - 1
Снимка: БГНЕС

Джуд Белингам се превърна в суперзвезда още в първия си сезон с Реал Мадрид и беше ключова фигура в спечелването на рекордната 36-а титла в Ла Лига, както и в похода към евентуален нов триумф в Шампионска лига.

Все още ненавършилият 21 години англичанин е поредният представител на тази страна, който става шампион с Реал Мадрид. Пионерът в това отношение е Лори Кънингам, който облича екипа на “кралете” през 1979 година и още в първия си сезон през 80-та печели испанското първенство. Той е футболист на клуба до 84-та, като има и две купи на краля през 80-а и 82-ра.

Стив Макманаман е вторият англичанин с триумф в Ла Лига с Реал Мадрид - през 2001-ва и 2003-та, като той има Суперкупа на Испания (2001), Суперкупа на УЕФА (2002) и най-важното две шампионски лиги през 2000-ната и 2002-ра.

Дейвид Бекъм е третият английски футболист с успех в испанското първенство през 2007-ма, а преди Белингам от тази страна екипа на Реал Мадрид са носили още Джонатан Уудгейт и Майкъл Оуен, но те не стават шампиони.

Ако говорим за играчи от цяла Великобритания, то Гарет Бейл е единственият друг успешен футболист на “белия балет” от Острова с четири шампионски лиги, една титла на Ла Лига, една купа на краля, две суперкупи на испания и три на УЕФА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 влък

    4 1 Отговор
    Голям и зелен празъ!
  • 2 Поредна

    2 3 Отговор
    Подарена купа. Тази година подаръка е брутален . Този клуб и феновете им трябва да се срамуват от историята си !!! Фактите са налице - отбора на мафията !