Last news in Fakti

6 Май, 2024 17:28 1 662 1

Президентът на Франция отново намекна на Флорентино Перес за Мбапе

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • футбол-
  • реал мадрид-
  • флорентино перес

Надявам се, че всички клубове ще разрешат на състезателите си да играят за Франция на Олимпиадата

Президентът на Франция Еманюел Макрон за пореден път призова отборите да пуснат всички национални състезатели, които евентуално ще играят за "петлите" на Олимпийските игри в Париж, през лятото. Сред тях попада Килиан Мбапе, за когото се очаква да направи трансфер в Реал Мадрид.

Испанският гранд обаче не е длъжен да прави това, каквато например е практиката с европейски и световни първенства.

"Надявам се, че всички клубове ще разрешат на състезателите си да играят за Франция на Олимпиадата", обяви Макрон в интервю за вестник "La Tribune". Според "Спорт" това е намек, отправен директно към президента на "кралете", Флорентино Перес.

Държавният глава допълни, че е имал разговор с бащата на Килиан - Уилфред Мбапе, който му е споделил, че синът му наистина иска да е част от олимпийския състав на "петлите". Самите Игри ще се проведат от 26 юли до 11 август. Ако Мбаре бъде на тях, той ще пропусне предсезонната подготовка на Реал, защото първенството в Ла Лига стартира на 16 август.

През уикенда звездният нападател коментира темата за евентуалното си участие на Олимпиадата. "В момента не мисля за това, защото съм съсредоточен само върху настоящето с Пари Сен Жермен", отвърна Килиан.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аха

    0 1 Отговор
    Макарона може да се думка в задния коридор