Last news in Fakti

22 Май, 2024 22:45 1 090 0

Фратрия спечели Купата на Аматьорската футболна лига

  • фратрия-
  • победа-
  • спечели-
  • купата-
  • трофей-
  • афл-
  • финал-
  • академик свищов

Отборът на Емануел Луканов победи с 2:0 Академик Свищов

Фратрия спечели Купата на Аматьорската футболна лига - 1
Снимка: facebook

Фратрия спечели Купата на Аматьорската футболна лига за 2024 година. Отборът на Емануел Луканов победи с 2:0 Академик (Свищов) във финала на състезанието, който се игра на стадион "Ивайло" във Велико Търново.Ибрям Ибрям даде аванс на варненския отбор с точен удар с глава в 17-ата минута. Никола Борисов удвои в 62-ата минута, предава Спортал.

Първото полувреме предложи сравнително добър футбол, при който имаше технични отигравания, но липсваха чистите голови положения. Все пак по-интересните ситуации бяха пред рамката на Академик (Свищов). В 16-ата минута защитник в светлосиньо изчисти топката след опасен изстрел на Стелиян Добрев отблизо. Последваха два корнера и след втория Фратрия поведе.

Денис Кадир центрира отдясно и Ибрям Ибрям порази мрежата с глава, въпреки че стражът на "студентите" Християн Стоянов беше близо до спасяването - 1:0 за варненския отбор.

Втората част започна с натиск на тима от Свищов, който създаде няколко ситуации пред рамката на Фратрия. В един момент страхотен изстрел от воле мина на сантиметри от вратата на варненци. След това възможност за гол се откри и пред резервата Андрей Цой, като "студентите" имаха и претенции за дузпа.

Така дойде 62-ата минута, когато Никола Борисов отблизо направи 2:0 за отбора на Емануел Луканов. Футболистите на Академик не се отказаха да търсят попадение и до такова се докосна Калоян Митев, който нанесе красив фалцов удар от фаул, но сантиметри не му стигнаха да се нареди сред голмайсторите. В 86-ата минута Васил Андони от Фратрия излезе сам срещу вратаря на "студентите", който обаче спаси с крака последвалия изстрел. В последната минута Ивайло Попов шутира покрай рамката и пропусна да покачи на 3:0.

След последния съдийски сигнал Румян Вълков и футболната легенда Бончо Генчев връчиха златните медали на победителите, които накрая триумфираха с купата под звуците на We Are The Champions на Queen.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА