Last news in Fakti

24 Май, 2024 10:00 786 0

Бешикташ триумфира с Купата на Турция след страхотна драма срещу Трабзонспор

  • бешикташ-
  • купата на турция-
  • трабзонспор-
  • футбол

Спечели титлата за 11-и път в историята си

Бешикташ спечели Купата на Турция, след като победиха във финала Трабзонспор по драматичен с резултат 3:2 на стадион „Кемал Ататюрк“ в Истанбул.

Трабзонспор пръв откри резултата в 13-ата минута с гол на Пол Онуачу, който се разходи като на парад през защитата на съперника и хладнокръвно реализира за 0:1.

Бешикташ, обаче, успя да изравни в добавеното време на първата част от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Енис Барди и реализирана от Рашид Гезал.

„Черните орли“ направиха и пълен обрат в 54-ата минута. Тогава Джаксън Мулека елегантно копна топката към Салих Учан, който с глава я насочи във вратата за 2:1.

Драмата, обаче, тепърва предстоеше в последните минути на срещата. Първо, в 89-ата Трабзонспор изравни чрез Никола Пепе, но в четвъртата минута от добавеното време успя да вкара трети гол, чрез Али Мусрати, който се оказа и победен.

Така Бешикташ спечели Купата на Турция за 11-и път в историята си и за първи от 2021-а година насам. Отборът е втори по брой трофеи в турнира след Галатасарай, който има 18. Трабзонспор остава на третото място с 9 отличия и 7 загубени финала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА