Last news in Fakti

27 Май, 2024 21:30 1 436 7

Рафаел Надал се сбогува с "Ролан Гарос"

  • рафаел надал-
  • александър зверев-
  • тенис-
  • тенис на корт

Испанецът загуби от Александър Зверев

Рафаел Надал се сбогува с "Ролан Гарос" - 1
Снимка: БГНЕС

Александър Зверев победи с 6:3, 7:6(5), 6:3 Рафаел Надал в първия кръг на "Ролан Гарос". Както се и спекулираше, това е най-вероятно последното участие на испанеца в Откритото първенство на Франция. След поражението Надал също получи думата на корта, нещо необичайно за играч, загубил мач.

"Искам да кажа едно голямо благодаря. За мен беше привилегия. Трудно ми е да говоря. Вероятно това е последният път, в който заставам тук пред вас. Ако това е така, искам да кажа, че се наслаждавах на всеки един момент. Трудно е да опиша какво чувствам в момента, но съм сигурен, че усещах любовта ви. Това е моето най-любимо място на света. Искам да поздравя Саша за хубавия мач, който направи. Не е случайно, че той спечели турнира в Рим. През 2022 година ти изживя един от най-тежките моменти в кариерата си на този корт. Пожелавам ти успех", заяви Надал, обръщайки се към публиката и към Зверев.

"Последните две години бяха много тежки за мен. Първата ми мечта обаче да се върна тук вече е изпълнена. Днес играх много добре, бях конкурентен, но и моят опонент беше много силен. Не мога да потвърдя на 100 процента, че това е бил последният ми мач тук, защото преди два месеца изобщо не си представях, че мога да стигна до такъв мач. Все още имам желание да бъда тук и се надявам да играя на този корт и на Олимпийските игри. Искам да се подготвя добре за тях. Но не знам какво ще се случи след още два месеца. Сега, когато съм почти на 38 години, толкова много спомени от този корт изплуват в съзнанието ми. Не мога да откроя само един момент. Никога не бих пропуснал да благодаря за цялата подкрепа от всеки, който ми е помогнал през живота ми. От дъното на душата си ви благодаря и се надявам, че ще се видим отново", завърши Надал.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един психопат

    9 8 Отговор
    по малко
  • 2 пешо

    18 7 Отговор
    човек трябва кога да спре , не може да го преживее че новак има повече титли в шлема от него
  • 3 Червената шапчица

    16 7 Отговор
    Сик транзит глория мунди... Федерери тоя са големи неприятници с бустерите си... Ноле е велик и горд Сърбин...
  • 4 Супер

    12 3 Отговор
    Понамачкал го е , да си отива.
  • 5 Българка

    11 6 Отговор
    Анаболният испанец може само за спаринг да излиза на корта. Никога не е бил фактор без забранените си субстанции!!!!
  • 6 Фен на Федерер

    10 5 Отговор
    Най-великия клей корт играч в историята, чийто рекорди на настилката едва ли ще бъдат подобрени някога.
  • 7 в кратце

    3 0 Отговор
    Крайно време му е на Рафа да каже -Чао! на тениса. Видя се,че е за пенсия от там.