Last news in Fakti

29 Май, 2024 10:08 1 725 4

Първият силен ход на Генчев в Левски

  • левски-
  • футбол-
  • станислав генчев

Той нареди серия от 15 мача без загуба начело на абсолютния дебютант в елита Крумовград

Първият силен ход на Генчев в Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Станислав Генчев е новият треньор на Левски. Бившият халф на „сините“ официално наследи Николай Костов, който се провали начело на столичния клуб, след като не спечели нито един важен мач в първенството, а отборът ще пропусне евротурнирите през новия сезон.

В същото време Генчев направи фурор в efbet Лига. Той нареди серия от 15 мача без загуба начело на абсолютния дебютант в елита Крумовград, като успя да класира тима в първата шестица на първенството.

Досегашният тим на 43-годишния специалист играеше като равен срещу Лудогорец, ЦСКА и Черно море, а Левски успя да го победи едва от третия опит, при това с гол в последните секунди. Безспорно Крумовград беше отборът, който вдигна най-много нивото си през последните месеци, а огромна роля за това изигра и отличната подготовка, която Генчев направи през зимата в Турция.

Трима негови футболисти станаха национали на България през периода му на треньор в новака в елита – Александър Колев, Димитър Тонев и Серкан Юсеин.

С работата си през сезона Станислав Генчев си заслужи шанса да бъде начело на един от двата гранда в България. Самият той със сигурност си дава сметка в какъв момент идва на „Герена“, какво наследство заварва и колко много работа го чака, за да върне Левски там, където му е мястото.

„От ръководството откликнаха на моите желания“, каза пред клубната телевизия специалистът. Думи, доказателство, че Генчев си е взел поуките от неуспешния престой Ботев Пловдив и е наясно, че за да успее в Левски, то той трябва да има думата за всичко, свързано със спортно-техническата част.

Първият силен ход на младия специалист на „Герена“ беше окомплектоването на щаб от „сини“ кадри. В него влезе Живко Миланов, който работи с Генчев в Локомотив София, Ботев и Крумовград. Двамата се познават отлично, а Миланов носи ДНК-то на Левски. Изграден в школата на „сините“, бивш капитан и футболист, демонстрирал характера си нееднократно. Живко Миланов показа огромна лоялност към родния си клуб и остана в него в един най-трудните периоди в историята му.

В Левски се завръща и Дарко Тасевски. Северномакедонецът е един от най-емблематичните халфове на „сините“ от близкото минало. Той натрупа опит като помощник-треньор в Славия, където завърши и кариерата си. Тасевски беше в основата на израстването на Филип Кръстев, Кристиян Стоянов и останалите младоци при „белите“. Сега може да има същата роля и в Левски, където играчи като Асен Митков трябва да направят следваща крачка в развитието си.

Новият треньор на вратарите Йордан Господинов има един мач за „сините“, но пък какъв?! Срещу Бран в Берген през лятото на 2001 година, след което трансферът му на „Герена“ се проваля.

Четвъртият „син“ кадър в треньорския щаб е Петър Пеев. Кондиционният наставник вече е работил при столичани и обстановката му е добре позната.

С първия си ход като треньор на Левски Станислав Генчев се обгради с хора, за които атмосферата на стадион „Георги Аспарухов“ не е непозната. Всички те са наясно какви са историческите ценности на този клуб и какво е нужно, за да успееш.

Станислав Генчев, Живко Миланов и Дарко Тасевски обединиха и разединените фенове на Левски, които вкупом им пожелаха успех, след като новината за назначението им беше официализирана. Треньорите със сигурност ще получат необходимата подкрепа от цялата публика, а следващ техен силен ход би бил среща с протестиращите привърженици, на която да чуят позицията им и защо изминалата кампания беше „Сезон на протеста“.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    4 5 Отговор
    Николай Костов,изградил авторитета си в украинското първенство,заедно с украинските си помощници се провали в Левски.Също както и окраината се провали като държава.Дано Генчев с този щаб от истински левскари да успее и да върне Левски там,където трябва да бъде!И дано разните фактори с разни,понякога алчни и нечисти интереси,да не пречат.
  • 2 ДОБРЕ ЧЕ НЯМА ЕВРОТУРНИРИ

    3 1 Отговор
    Че за срамят България еуроидиотите
  • 3 БгРеалност

    3 0 Отговор
    фурор ли. я стига, а колко пъти се проваля ..............
  • 4 Бегай

    1 1 Отговор
    Бездарника първо да забрани кръчмите на куците коне.