29 Май, 2024 13:00 1 500 3

Стана ясно защо ЦСКА все още не е с нови собственици в ТР

  • цска-
  • футбол-
  • собственици-
  • търговски регистър

Сделката по прехвърлянето на акциите на ЦСКА е завършена, заявиха пред нашата медия от ръководството на “червените”

Стана ясно защо ЦСКА все още не е с нови собственици в ТР - 1
Снимка: БГНЕС

На 30 април 2024 г. официалният сайт на ЦСКА обяви, че “червените” имат нови собственици.

"След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от управлението на ЦСКА. Притежаваните от тях акции са прехвърлени безвъзмездно на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“, пишеше в публикацията.

Месец по-късно Търговският регистър все още не е официализирал смяната на собствеността, което породи най-различни слухове. Фенове на “червените” се свързаха със Sportal.bg и зададоха въпрос къкво се случва със собствеността, а след наша проверка стана ясно следното:

Сделката по прехвърлянето на акциите на ЦСКА е завършена, заявиха пред нашата медия от ръководството на “червените”.

Двете страни са подписали всички документи и те са изпратени в ТР за вписване. То все още не е направено, защото за подобни прехвърляния има определени законови срокове. Очаква се новите собственици да бъдат официализирани след вписване в Търговския регистър до средата на юни, но процесите могат да се развият и по-бързо.

В сделката са включени и всички дружества, касаещи ЦСКА, включително и фирмата "Ред Енимълс", която е собственик на емблемата. Т.е. емблемата остава на клуба.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само минавам

    2 13 Отговор
    Отбор създаден от престъпната комунистическа клика, управлявала ни 45 години. Това е ЦСКА! Или беше ЦСКА! Сега е едно нищо, както и отборчето на милиционерите от Подуене.

    Коментиран от #2

  • 2 ЦИРКаджии

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Само минавам":

    По добре да не беше минал, да се излагаш: Отборчето на милиционерите от Подуене е или на 110 г. (преди милиционерите) или е от 1994 г. (създаден от Кучето, т.е. от СДС). Комунистическото ЦСКА Септемврийско знаме, го няма вече. Сега е малко по друго ЦСКА, но си е ЦСКА, без армия, че я унищожиха и без стадион, че го бутнаха....

    Коментиран от #3

  • 3 Може и на 300 години

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "ЦИРКаджии":

    Да е отбора от Подуене, но беше отбора на милиционерите 45 години. Или не е истина. Вярно е, че вас привържениците никой не ви питаше по онова време, но всички добри футболисти на Левски, след края на кариерата си, имаха запазено място в милицията. Заплатите ги получаваха от там. Чинове им се раздаваха. Славия беше на строителни войски. Същото беше и със Сливен, Тракия Пловдив, Локомотив беше на железниците. Това е истината, колкото и да не е лицеприятна. Всички отбори бяха ведомствени. Само ЦСКА беше нарочно създаден тумор, като отбора на комунистическата партия. Кое не е вярно.!