Last news in Fakti

30 Май, 2024 21:57 1 590 14

Страхотна драма във Враца! Ботев остана в efbet Лига след супер голове, греди, червен картон и драма с дузпи!

  • ботев враца-
  • футбол-
  • марек дупница

В герой за врачани се превърна Мартин Смоленски

Страхотна драма във Враца! Ботев остана в efbet Лига след супер голове, греди, червен картон и драма с дузпи! - 1

Ботев (Враца) се пребори за мястото си в елита на България след драматичен успех над Марек на дузпи.

В герой за врачани се превърна Мартин Смоленски, който отбеляза гол в редовното време, както и решаващата дузпа, която подпечата статута на врачани в efbet лига.

Врачани бяха близо да се възползват от груба грешка в редиците на гостите, когато в 16-та минута топката достигна до тарана Браян Переа, който отправи удар, спасен от вратаря Константин Костадинов.

Постепенно през първата част Ботев (Враца) натика Марек в неговата половина и на два пъти можеше да открие резултата. Първо при центриране от ъглов удар Меси стреля с глава, но Константин Костадинов изби в корнер. '

Последва ново подаване в наказателното поле, където играч зелено прати топката в напречната греда. В следващата атака отново гредата лиши врачани от попадение, тъй като Браян Мендоса от стрелкова позиция нацелия страничния стълб.

С оглед показаното до момента на терена, домакините закономерно поведоха в 49-та минута. Защитник на Марек изчисти нескоспосано топката, която се озова в Мартин Смоленски, с чието изпълнение екзалтира публиката на стадион "Христо Ботев.

В 58-та минута съставът от Дупница за малко да възстанови паритета, след като Александър Близнаков опита директно от ъглов удар да се разпише, ала топката рикошира в гредата.

Въпреки че възпитаниците на Христо Янев умело удържаха аванса си, в 83-та минута гостите от Дупница съумяха да наваксат пасива си. Десният краен бранител Браян Мендоса сбърка фатално, след което топката попадна в Александър Близнаков, а той с елегантно прехвърляне реализира за 1:1.

Дълбоко в добавеното време Ботев (Враца) пропиля чудесен шанс да осигури мястото си в efbet лига. Даниел Генов излезе на стрелкова позиция, за да нанесе изстрел в обсега на Константин Костадинов.

Двубоят навлезе в продължения, в които на няколко пъти играчите на Танчо Калпаков застрашиха вратата на Красимир Костов. В 110-та минута Марек остана с човек по-малко. Веселин Любомиров извърши безрасъдно нарушение и реферът Георги Кабаков не се поколеба да го изгони.

Минути преди края на сблъсъка стражът на Марек Костантин Костадинов се отчете с великолепни намеси, парирайки куп изстрели от страна на играчите на Ботев Враца.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    12 8 Отговор
    Мачът трябваше да се играе на неутрален терен. Марек бяха по-добри
  • 2 Футболна мафия

    9 8 Отговор
    Защо го играха в тоя град? Врачанските .омии бяха домакини
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Шулц

    7 4 Отговор
    Марек заслужава да играе в А група.
  • 5 рефер

    3 0 Отговор
    такива са законите на БФС където гласуваха
  • 6 гАЦО

    0 5 Отговор
    КАКВА ДРАМА КАКЪВ МАЧ ДРАГИ ЗРИТЕЛИ НЕЧУВАНО НЕВИЖДАНО АХ КАКВА ДРАМАА РАДВАЙТЕЕ СЕ БЪЛГАРИ
  • 7 1913

    6 1 Отговор
    Едно време Марек биха Байерн с Бекенбауер, Брайтнер, Сеп Майер и други немски звезди! А Враца са посредствен отбор за А окръжна група.
  • 8 софиянец

    5 1 Отговор
    Марек имат петима-шестима футболисти с отлични качества. Сигурно големите отбори ще ги вземат. Но ще дойдат нови и догодина Дупница ще има отбор в А група. За всеки ценител на футбола, играта на Марек бе по-добра-технична, бърза, директна, с по-малко, но остри подавания. Имат голям вратар.Този път не успяха единствено поради липса на късмет и това, че мачът несправедливо се игра във Враца, ония бяха домакини.
  • 9 Б група

    6 0 Отговор
    Ботев Враца са жалки.БФС ги спаси от изпадане, но догодина са в Б група.
  • 10 Цанков

    6 0 Отговор
    Много отбори се страхуват Марек да играе в А група, защото те не прощават на никой. Особено в Дупница трудно се взема мач. Затова нямат интерес Марек да е в А група, затова решиха този мач да се играе във Враца при домакините, които се борят да останат.
  • 11 Врачанин

    0 6 Отговор
    Явно тук има доста безпристрастни фенове на Марек. Момчетата от Дупница имаха желание, но възможностите им бяха като на всички бг " футболисти". Факт че нямаме нито един българин да играе в чужбина показва колко са способни нашите момчета. Навън не те питат дали си бил преди 5о г. Байерн и дали си епилиран, а гледат какво можеш с топката...... Неможачите от Дупница. Некой не са видяли , че Ботев тресна две греди та резултата си е 3:0 от всякъде....

    Коментиран от #12

  • 12 Овча купел

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Врачанин":

    Гола вода са тия от Враца. От край време са ми противен отбор, играят грубо и съдиите ги подпират. БФС не иска Марек в А група, защото в Дупница всички падат. Освен това, Марек игра само с БЪЛГАРИ, а домакините с петима чужденци. И Марек удари греда, имаше и доста положения, накрая на редовното време отляво един пропусна от пет метра, съдията изгони футболист на Марек.Преди години врачани счупиха крака на Чаво Цветков.
  • 13 Големанов

    3 0 Отговор
    Догодина Марек ще е в А група , а Враца в Б
  • 14 Врацев

    2 0 Отговор
    По-слабият отбор случайно би. На собствен терен.