31 Май, 2024 21:00 930 0

Мануел Нойер застава на вратата на Германия за Евро 2024

  • мануел нойер-
  • германия-
  • футбол-
  • евро 2024

38-годишният страж трябва да се завърне между гредите за четирикратните световни шампиони за първи път след Световното първенство през 2022 година

Мануел Нойер застава на вратата на Германия за Евро 2024 - 1
Снимка: БГНЕС

Вратарят Мануел Нойер е готов да се завърне в състава на Германия по-малко от две седмици преди началото на UEFA EURO 2024, след като взе участие в петъчната тренировка. 38-годишният страж трябва да се завърне между гредите за четирикратните световни шампиони за първи път след Световното първенство през 2022 година в приятелска среща с Украйна, в понеделник.

След края на турнира в Катар преди близо 18 месеца Нойер получи фрактура на крака и бе извън игра за почти година. Очакваше се той да се завърне в приятелските мачове на Бундестима срещу Франция и Нидерландия през март, но трябваше да напусне състава, след като получи още една контузия по време на занимание.

Имаше опасения, че Нойер може да пропусне срещата с Украйна, след като се присъедини към своите съотборници по-късно от планираното, заради стомашен проблем. В момента вратарят на Байерн (Мюнхен) изглежда напълно здрав и готов за игра.

"Имахме страхотни условия по време на тренировъчния ни лагер, въпреки че не всички футболисти успяха да присъстват през целия период заради финалите за Купата на Германия и решителните двубои в Лига Европа и Шампионската лига. Възползвахме се максимално от тези дни заедно и постигнахме сериозен напредък като екип", коментира наставникът Юлиан Нагелсман пред ДПА.

Всички останали 23 налични играчи участваха в петъчната тренировка на четирикратните световни шампиони.

"Преди всичко усетихме и ентусиазма на местните хора за отбора. Ще се възползваме от тази фантастична подкрепа от страна феновете по време на турнира", добави още Нагелсман.

След пет дни в източната немска провинция Тюрингия, отборът ще замине по-късно, в петък, за основния лагер на Евро 2024 в южната част на Германия, Херцогенаурах.

Финалната проверка преди началото на Европейския шампионат е на 7 юни с Гърция. Немците стартират участието си на първенството на Стария континент с двубой срещу Шотландия, на 14 юни.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА