Last news in Fakti

2 Юни, 2024 09:29 7 608 56

Путин награди отявлен враг на България

  • владимир путин-
  • спорт-
  • русия-
  • ирина винер-
  • руска федерация по художествена гимнастика-
  • федерация по художествена гимнастика

Ирина Винер е един от най-любимите спортни функционери на руския президент

Путин награди отявлен враг на България - 1
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин награди с орден „За заслуги пред отечеството“ I степен президента на Руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер. За нея се знае, че е един от най-любимите спортни функционери на Путин.

„Президентът на страната правилно отбеляза, че в днешното време всички руски граждани, включително спортистите, сме мобилизирани за защита на родината“, заяви 75-годишната Винер при получаването на наградата.

Ирина Винер от дълги години напада българската художествена гимнастика по различни поводи, тъй като не може да се примири, че родните спортистки отново започнаха да застрашават руската доминация в красивия и естетичен спорт.

Една от най-сериозните ѝ атаки беше по време на олимпийските игри в Токио през 2021 г. Тогава шефката на Руската федерация по художествена гимнастика не успя да преглътне факта, че олимпийското злато при ансамблите беше спечелено от България, а в индивидуалната надпревара от Линой Ашрам (Израел).

Както е известно, руските състезателки по художествена гимнастика са извадени от международните състезания от пролетта на 2022 г., когато започна войната в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въй

    38 11 Отговор
    напада българската художественна гимнастика с речеви ракети
  • 2 газов инжекцион

    37 5 Отговор
    На нашите златца не трябва да им дреме от това. Златото е за България. Тук му е мястото. Още цар Калоян е казал това и е напълнил със злато българската хазна.

    Коментиран от #54

  • 3 Параной Патологин

    33 10 Отговор
    Спортен враг. От спортна злоба е първа дружка на Нешка.
  • 4 Фен

    33 14 Отговор
    Заради брашлите много медали и титли сме загубили през годините.Не само в худ.гимнастика.

    .
  • 5 🍊🍋🇧🇬

    57 38 Отговор
    Браво Павеле, че си кръстен с руско име отгоре и на това.

    Какъв “враг” на България апропо е Ирина Винер?

    Осъзнайте се ве хора, недейте да пишете небивалици?

    Всекидневно създаване на целенасочена омраза към Русия и руснаците е рецептата по която Украинците са отгледани за последните тридесет години, резултатите на тази пропаганда и дезинформация се виждат в Украйна с просто око?

    Коментиран от #8, #29

  • 6 Ха ха ха

    54 37 Отговор
    Какъв враг на България е Винер бе козяци.

    Коментиран от #7, #46

  • 7 еми да

    43 43 Отговор

    До коментар #6 от "Ха ха ха":

    Няма руснак, който да обича България.
    Копейки просtи.

    Коментиран от #55

  • 8 Демократ

    40 34 Отговор

    До коментар #5 от "🍊🍋🇧🇬":

    Жалките русороби предават всичко в ръцете на Русия. Тази винаги злобно ощетяваше прекрасните български гимнастичка на международни състезания и този т.н.българин я защитава. Такива предатели са и копейките, които публично заявяват,че ще се бият срещу България, ако Путин им нареди. Родината ни има нужда от родолюбци, а българомразците да заминават за Русия, като толкова я обичат.

    Коментиран от #15, #17, #22

  • 9 Смех в блатото

    23 29 Отговор
    Ми както е тръгнало, скоро ще трябва да мобилизират в рАЗИЯ и 75 годишните като Винер, както и нейните малолетни въпитанички :)))

    Впрочем, какво стана с Валиева, чух, че била изхвърлена от националния отбор, а нали лично Путлер обясняваше, че федерацията твърдо стои зад нея? :))))

    Нещо "сваих не брасаем" се оказа фишек за шараните а :)))

    Коментиран от #11

  • 10 Катя

    27 17 Отговор
    Тая бабушкера(еврейка) на олимпиадата щеше да пометне от злоба.
  • 11 Руснак без крак

    24 5 Отговор

    До коментар #9 от "Смех в блатото":

    И зад Пригожин седяха...Вчера и паметник му откриха.Не знам дали Киро го е опял на патерица.

    Коментиран от #12, #24

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ТаУмВзе

    23 16 Отговор
    Аз си помислих, че е наградил резидента крадеф или копейко!
  • 14 Още

    25 13 Отговор
    един борец против дезинформацията се опитва да ни дезинформира. Така се налага идеята, че Русия ни е обявила за враг.

    Коментиран от #16

  • 15 Последния Софиянец

    5 9 Отговор

    До коментар #8 от "Демократ":

    Съгласен съм на 100% с теб!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 🍊🍋🇧🇬

    13 5 Отговор

    До коментар #8 от "Демократ":

    Не разбрах, тези които харесват Америка, Америка, къде да отиват, че на всички други си им намерил място включително и на себе си, разбирачо?
  • 18 Оооо това е толкова мило

    11 4 Отговор
    Сигурно е наградил Симеончо Кобурга или Кире Острото ,може и Пасито да е.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ПЕТРЕЕЕЕЕ

    20 6 Отговор
    ОТЯВЛЕНИТЕ ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ СА В САМАТА БЪЛГАРИЯ, ТЕЗИ КОИТО СА СИ ПРОДАЛИ ДУШАТА И СА В ПЪЛЕН СЛУ гИНАЖ НА ПОСОЛСТВОТО СА НАЙ ОПАСНИТЕ РОДООТ сТЪПМИЦИ

    Коментиран от #21

  • 21 еми да

    6 15 Отговор

    До коментар #20 от "ПЕТРЕЕЕЕЕ":

    На руското посолство.
    Копейка просta.
  • 22 РЕАЛИСТ

    22 8 Отговор

    До коментар #8 от "Демократ":

    И като заминат за Русия всички , които я обичат, кво ще правите останалите? 70 процента ще отидат в Русия. Ще бъдат добре приети, както винаги. Ще им дадат работа по специалността, както са правили и безвъзмездно ще получат земя, както са получили бесарабските българи. Тия , които ще останете сте все търтеи, които не знаете кво е работа. Държавни служители и писарушки. Ще почнете да умирате от глад и ще заминете на Запад. Ама там за вас е само миенето на чинии и старци в домовете. Може да идете и в калниците в Германия, дето българи мрат, като мухи. Това те чака, щом ще гониш русофили.

    Коментиран от #26

  • 23 Инна

    11 5 Отговор
    Русия е родното място на художествената гимнастика. Това е нашият подарък за олимпийското движение. Точно както футболът е за британците, хокеят за канадците, художествената гимнастика е източник на национална гордост за Русия.
    През 1934 г. ръководителите на най-известните ритмопластични училища в страната са поканени в Държавния институт за физическа култура на името на П. Ф. Лесгафт. И през същата година на негова основа е открито „Висше училище за художествено движение“. Този момент е официалното начало на развитието на художествената гимнастика като спорт. Основният предмет на специалното обучение на учениците в училището се наричаше „художествена гимнастика“.
    Първото състезание по художествена гимнастика се провежда през 1939 г. в Ленинград. Състезанието се проведе като част от състезанието по индивидуална волна програма и беше посветено на Международния ден на жената 8 март.
    От 1955 г. съветските гимнастички започват да участват в демонстрационни изпълнения в чужбина, като се представят в Белгия, Югославия, Германия, Франция, Чехословакия, България и други страни, привличайки вниманието на специалистите по физическо възпитание на жените към художествената гимнастика.
    В началото на 60-те години новият спорт вече има свои почитатели в редица европейски страни и най-вече в социалистическите страни: България, Унгария, Източна Германия, Полша, Румъния, Чехословакия. Треньорите и гимнастичките на тези страни учат със съветски майстори и, както показаха

    Коментиран от #28

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Аферим,

    18 6 Отговор
    значи, всеки оспорва, който спортните ни победи е враг на България. Авторе, вие се оляхте. Само силен спортен съперник, може да надъха в стремеж към първто място, независимо от коя държава е. Спрете с хулунуто. Радвайте се на успехите на нашите гимнастички, уважавайте съперниците ич, защото не вие с овациите си, а другите силни са стимула към първото масто.
  • 26 Смех в блатото

    2 10 Отговор

    До коментар #22 от "РЕАЛИСТ":

    Само приказки.

    КАжи кога заминавате? :)))

    Коментиран от #31

  • 27 Аферим,

    9 4 Отговор
    значи, всеки оспорва, който спортните ни победи е враг на България. Авторе, вие се оляхте. Само силен спортен съперник, може да надъха в стремеж към първто място, независимо от коя държава е. Спрете с хулунуто. Радвайте се на успехите на нашите гимнастички, уважавайте съперниците ич, защото не вие с овациите си, а другите силни са стимула към първото масто.

    Коментиран от #30

  • 28 Инна

    10 3 Отговор

    До коментар #23 от "Инна":

    В 1963 г., как и планировалось, в Будапеште прошли первые крупные международные соревнования десяти европейских стран, которые и стали первым официальным чемпионатом мира по художественной гимнастике. В программе состязаний было троеборье: произвольное упражнение без предмета и два — с предметами. Титул первой абсолютной чемпионки мира достался советской гимнастке Людмиле Савинковой.
    В настоящее время в России работает множество школ и секций художественной гимнастики.
    В 2019 году в Лужниках был открыт Дворец гимнастики Ирины Винер-Усмановой — это современный и функциональный спортивный комплекс, предназначенный для проведения соревнований по художественной гимнастике.
    В здании есть всё необходимое для тренировок и выступлений.
    На федеральной территории "Сириус" на берегу Черного моря в 2022 году открылась Академия этого изящного вида спорта. Комплекс сразу по нескольким параметрам не имеет аналогов в мире.
  • 29 Яяяяяя

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "🍊🍋🇧🇬":

    Павел - руско име?! Да, явно всичко което се случва на България, сме си го заслужили( апостоли Петър и Павел )

    Коментиран от #39

  • 30 Инна

    16 7 Отговор

    До коментар #27 от "Аферим,":

    Първият помощник на кмета на Париж Еманюел Грегоар публикува снимка с трансвестит, който ще носи олимпийския огън в Париж на 14 и 15 юли.
    Травестит под псевдонима Minima Geste, тя ще бъде тази с 25-сантиметрови токчета, за да запали огъня на Олимпиадата, която ще се проведе във Франция от 26 юли до 11 август.
    Западните „ценности“ в целия им блясък.
    Слава Богу, Русия няма да присъства на това събитие!

    Коментиран от #32

  • 31 РЕАЛИСТ

    10 2 Отговор

    До коментар #26 от "Смех в блатото":

    Нали знаеш, че който се смее последен- най-добре се смее.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ

    7 19 Отговор
    Дадохме им Държавност, Религия и Писменост а те си останаха Човекоподобни добитъци

    Коментиран от #34, #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 един

    3 11 Отговор

    До коментар #33 от "НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ":

    Не им дадохме. Те ги откраднаха от нас.
  • 36 Валентин

    14 3 Отговор
    "отявлен враг на България" - после четем, че шефкара на руските гимнастички трудно приела победата на нашия ансамбъл в Токио 2021г. Та кой е тоя враг? Че и отявлен.

    Коментиран от #37

  • 37 Това,че си БАВЕН

    10 2 Отговор

    До коментар #36 от "Валентин":

    НЕ е оправдание за МАЛО-УМИЕТО ТИ. Направи справка за Гимнастиката през последните 20 г. и ще разбереш,... евентуално
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 🍊🍋🇧🇬

    7 3 Отговор

    До коментар #29 от "Яяяяяя":

    Павел е и Християнско но и изключително разпространено Руско име, латинската версия е Paul, така е Апостол Павел на латиница в Библията.

    Българите, превеждаме Християнските книги и на Славянски/Руски език.
  • 40 Инна

    9 0 Отговор

    До коментар #32 от "Бай гУ*Й":

    Няма нужда да си толкова нервен. Едва започва!
    Олимпийските игри поеха щафетата от Евровизия.

  • 41 БеГемот

    13 3 Отговор
    Абе като изключиш руснаците и медалите потичат хахаха...
  • 42 Сандо

    14 5 Отговор
    Комплекса ни малоценност отново изби.Е,сега вече станахме най-великите нали?След като политкоректно ни освободиха пътя към титли и медали.Е,понякога пак ни бият,ама пак сме най-добри.Само че служебно!
  • 43 9689

    11 4 Отговор
    Винер е специалист а Раева е подлога крадлива.
  • 44 мале майко мила

    10 2 Отговор
    не забърквайте само спорта с гнусната ви политика позорно е ! в спорта няма врагове има противници ,които са приятели само раева /сиракова /може да и пълзят такива мисли в малката главица и сива душица и не реализирани комплексарски мечти...
  • 45 ПУТИНЕ ЗАБРАНИЛ ДА СЕ СТРЕЛЯ ПО УБИТИ

    3 3 Отговор
    БАНДАРАЦИ !
  • 46 СПОКО

    12 4 Отговор

    До коментар #6 от "Ха ха ха":

    В ПАРИЖ НЯМА ДА ИМА РУСКИ СПОРТИСТИ ТЕ ПРЕЧАТ НА НАТОВСКИТЕ ДЪРЖАВИ ДА ВЗЕМАТ МЕДАЛИ ОТ ГОЛЕМИ ФОРУМИ ФАКТ Е! ИЗМИСЛИХА СИ СТРАНЕН ПОВОД ДА БЪДАТ ЕЛИМИНИРАНИ РУСНАЦИТЕ ЯВНО МНОГО ПРЕЧАТ И ПОВОД ИМА КОГАТО САЩ ВОДИХА 20 ГОДИНИ ВОЙНАТА ВЪВ ВИЕТНАМ И ГИ ТРЕПЕХА С НАПАЛМ И БОВ ОТ ,КОИТО В ДЖУНГЛИТЕ ИМ ОЩЕ НЯМА ШУМА А ЗА ДЕЦАТА ,КОИТО СЕ РАЖДАТ НЯМА ДА ГОВОРЯ ЗНАЯ ГО ОТ ПОТЪРПЕВШИТЕ ТЕ БЯХА СТУДЕНТИ И РАБОТНИЦИ У НАС ...

    Коментиран от #47

  • 47 Сандо

    11 3 Отговор

    До коментар #46 от "СПОКО":

    А пък колко спортове измислиха,които ги практикуват разни западни клоуни,че и олимпийски ги направиха само и само да са над Русия,Беларус,Китай.Спортът и особоно олимпийски стаха отврат откъдето и да го погледнеж.И навсякъде пари,пари,пари ...
  • 48 пфф

    2 7 Отговор
    Коя е тая бабиера, че я титулувате така? Между другото, името и звучи много "славянско"!
  • 49 рускините винаги са били

    7 5 Отговор
    най добри и най грациозни в този спорт

    Коментиран от #50

  • 50 Браво

    1 3 Отговор

    До коментар #49 от "рускините винаги са били":

    Особено в креватния! Там са ненасминати девочки
  • 51 И още

    2 1 Отговор
    Путин обяви солунските братя за първооснователи на руската православна църква и ги награди с орден Ленин. МКС ще разнася благата вест в космоса.
  • 52 Един българин

    1 1 Отговор
    Някой да и каже на тази колко пъти са давали медалите на Дина и Арина,сега били застрашени.ами не направо си вземаме това което си беше наше право и то с лихвите

    Коментиран от #56

  • 53 иван

    3 0 Отговор
    eгати тъпото заглавие!
  • 54 Хайде стига с това префаворизиране

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "газов инжекцион":

    на тези ...хм... начело с болно амбициозната им ръководителка, която е непобедима по активност . И ако сте обективни ,си спомнете как на последната олимпиада "обективните4" съдийки игнорираха безспорно най-добрите, за да класират на първо място мома, която бе запратила уреда си върху съдийската маса. И ако имате възможност, пуснете си коментара и учудването от резултата на съдийките на българската коментаторка при обявяването на победителката... Впрочем - помните ли репликата "Това е пладнешки обир", казана от--- и по повод...?
  • 55 Нямаш нито обективни впечатления,

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "еми да":

    нито преки такива. Имам достатъчно впечатления от руснаци /преки, в продължение на над четвърт век/ - и оценката е, че казаното от теб е абсолютноа неистина. Впрочем - отношението към Русия в момента е продиктувано от нарушеното честолюбие на САЩ и завистта на подобните им към Русия. Уточнявам - от Русия сме получили много повече, а от САЩ - -например военна база в Ново село.
  • 56 Тези Дина и Арина

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Един българин":

    бяха НАЙ-БЕЗСПОРНИТЕ победителки по цял свят - ако не разбираш от този спорт, питай знаещите... Просто бяха най-добрите. НО ТОВА Е СПОРТ - ДОРИ И ВЪВ ФУТБОЛА ДНЕС ЕДНИ СА НАЙ-ДОБРИ, УТРЕ -ДРУГИ...