Last news in Fakti

3 Юни, 2024 12:00 1 050 14

Златните момичета на България тренират в мизерия (ВИДЕО)

  • министерството на младежта и спорта-
  • зала левски триадица-
  • спорт-
  • художествена гимнастика

Има подписан договор за ремонт с Министерството на младежта и спорта, но клубът трябва да участва с 50% от сумата

Златните момичета на България тренират в мизерия (ВИДЕО) - 1

Мизерия, течове от тавана, минусови температури през зимата и над 40 градуса през лятото - такива са условията в зала „Левски Триадица”, в която се раждат нашите златни момичета по художествена гимнастика. Мястото се нуждае от спешен ремонт.

След дълги години опити да се набавят необходимите средства, най-накрая има подписан договор с Министерството на младежта и спорта, но клубът трябва да се включи със съфинансиране на 50% от общата стойност. Необходимата сума е 210 000 лв. и е непосилна за тях.

„Съоръжението е построено специално за художествена гимнастика, има височина и необходимите настилки. Но дотук. Оттам нататък се справяме със студ, жега, недостатъчно добра вентилация. Ние, като клуб с идеална цел, може само да поддържаме. Благодарни сме на родителите, че кой с каквото може се включва и поддържа. Но не можем да направим нещо голямо като топлоизолация”, заяви треньорката Мария Кънчева пред NOVA.

„През зимата е ужасяващо. Навличала съм се с много дрехи, трябвали са ми 2-3 часа да се стопля. Лятото в жегите също беше кошмарно”, заяви Мадлен Радуканова.

Повече вижте в репортажа на Габриела Георгиева:


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помощ 112

    18 1 Отговор
    Като трябва да се извадят едни кинти никой от власт имащите го няма, ама като се върнат с медалите, министър и президент са първите да се снимат с тях... лицемерно, пошло, по това се познават жалкарите...
  • 2 Шумен

    13 2 Отговор
    Еми така е като ни управляват крадци и мутри, я се върнете по бай Тошево време да сверим е така ли е било!!
  • 3 родител

    9 1 Отговор
    Вкарайте депутатите в залата и там да работят , а НС. да стане зала за гимнастичките ,защото заслужават !!
  • 4 Пак ни баламосвате

    3 5 Отговор
    Залата чия е? Министерството на спорта участва 50% помощ, означава, че залата не е държавна. Носи името Триадица, общината ли я гушна? Федерацията плаща наем за ползване, преместете се в друга зала, но не,затова ще мръзнете.
  • 5 Разбрахте ли

    4 1 Отговор
    Важното е пари да се крадат за изборите а после ще видим.
  • 6 Гадния режим на Живков а ?

    10 2 Отговор
    По времето на "гадния" режим са построени стотици спортни съоражения от площадки до огромни зали и стадиони. Сега не могат да си платят сметките за ток, камо ли да ги поддържат. 35 години на самотек и грабеж и още има останало. А как се е строило тогава.

    Коментиран от #8

  • 7 дедо Флашко

    2 1 Отговор
    Пак българска работа. Министърът на спорта къде зее? Иначе златните ни момичета, като побеждават в турнирите и взимат медали,много ги поздравяваме,а да им направим залата за тренировки уютна, не бафкаме! Очаквам момичетата да се изнесат в Италия или в Германия една по една някой ден.България продължава да затъва.

    Коментиран от #9

  • 8 Българин

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гадния режим на Живков а ?":

    Всеки може да "строи" с пари назаем и с пари окрадени от хората, коит са ги изкарали. Всеки.
  • 9 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "дедо Флашко":

    Тия комплекси до един са "отдадени" на разни бивши червени величия и службаши и всичко, което тия обекти генерират отива директно в джоба им.

    Мога да дам пример със спортен комплекс Славия, който е в ТРАГИЧНО състояние, но мутрата, която го стопанисва откакто е "дошла демокрацията" е с дълбоки връзки и касира всчики приходи от търговските обекти на територията му, както и от наемите на зали и т.н.
  • 10 Ми гаден беше режимът на Живков

    1 1 Отговор
    И като било толкова хубаво, що се радвахте когато го изсулиха и пак се настанява другарете, дето ви обещаваха "светлото комунистическо бъдеще". Ти може и да не знаеш, ама всички работещи наред с другите данъци плащахме и "самооблагане ", дето ти го удържа а по ведомост, иначе звучене като че сам си се облагал. И нищо не е построил правешкия, построиха го хората срещу мизерни заплащане и запрени у кошарата.
  • 11 Е то

    2 0 Отговор
    С тоя паянтов покрив не виждам как може да се затопли това помещение при минусови температури !
  • 12 БгТопИдиот🇧🇬

    2 1 Отговор
    Златните момичета на България тренират в мизерия (ВИДЕО).

    Важното е на Укра да дваме и на ФАЩ (БЕЗ ВИДЕО С ПСВНИ)
  • 13 Тома

    3 0 Отговор
    Ами те парите отдавна са усвоени - откраднати от министерството на спорта
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.