Last news in Fakti

9 Юни, 2024 16:02 543 0

Собственикът на Рома Дан Фридкин проявява интерес към Евертън

  • собственик-
  • рома-
  • евертън-
  • интерес-
  • закупи-
  • акции

Според източниците американският бизнесмен се стреми да сключи ексклузивно споразумение за закупуване на 94 процента от акциите на настоящия собственик на английския клуб

Собственикът на Рома Дан Фридкин проявява интерес към Евертън - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Собственикът на Рома Дан Фридкин е сред заинтересованите да придобият Евертън.

Според източниците американският бизнесмен се стреми да сключи ексклузивно споразумение за закупуване на 94 процента от акциите на настоящия собственик на английския клуб Фархад Мошири, пише lupa.bg.

MSP Sports Capital и местните бизнесмени Анди Бел и Джордж Даунинг, които заеха 158 милиона паунда на „карамелите“, също се надяват да поемат Евертън. Майкъл Дел, главен изпълнителен директор на Dell Technologies, и Кенет Кинг от инвестиционната компания A Cap също са сред претендентите.

Мошири е председател на борда на директорите и акционер в USM Holdings. Той придоби акциите на Евертън през 2016 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА