Last news in Fakti

10 Юни, 2024 09:36 3 701 7

Скандал във финала на Ролан Гарос

  • карлос алкарас-
  • рено лихтенщайн-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • александър зверев-
  • ролан гарос

В решителния 5-и сет на корт „Филип Шатрие” при 2:1 в своя полза и 40:15 за германеца от руски произход испанецът сбърка първия сервис

Скандал във финала на Ролан Гарос - 1
Снимка: БГНЕС

Френският главен съдия Рено Лихтенщайн е отрязал главата на Александър Зверев във финала на „Ролан Гарос” с Карлос Алкарас 2:3 (6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2).

В решителния 5-и сет на корт „Филип Шатрие” при 2:1 в своя полза и 40:15 за германеца от руски произход испанецът сбърка първия сервис. При втория последва решение за аут от лайнсмена. Двойната грешка на съперника му означаваше, че Зверев трябваше да върне пробива и да изравни 2:2.

Лихтенщайн обаче слезе от стола си и отсъди, че сервисът е вътре. На Откритото първенство на Франция няма как да се иска „Ястребово око”, само телевизиите имат право да покажат чрез повторение къде е попаднала топката.

„Евроспорт” не го направи на момента. За разлика от американския NBC, който веднага показа, че Лихтенщайн греши. По-късно и „Евроспорт” разкри гафа му, но Алкарас взе подаването си за 3:1, а след това и мача.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плевен

    33 5 Отговор
    На всички ни е ясно защо френският съдия сгреши.
    На всички ни е ясно защо Евроспорт не даде повторение на топката.
    1+1= 2 И олимпийските им игри са опорочини още от сега.

    Коментиран от #4

  • 2 Aлфа Bълкът

    9 23 Отговор
    Тия па, това да не е футбола, един гол да реши мача.
    Тука ти трябват 4 точки (топки) поне за гейм, 6 гейма за сет – 24т. Тайбреци, майбреци, точки дето си ги записал е геймовете на противника сигурно лупкаш поне 40 точки за един сет. Трябват ти 120 точки да спечелиш мача с 3:0.
    1т решила мача, айде бегай оттука с този измислен спорт.
  • 3 Съдията

    15 0 Отговор
    верно беше много неуверен, не само в този случай.
  • 4 Aлфа Bълкът

    2 12 Отговор

    До коментар #1 от "плевен":

    Те руснаците не играят там, какво ти пука?
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор
    Като играч ,който редовно по малко взема пари от баровци-букмейкъри мога да ви кажа,че дори и тениса се контролира.не само е този мач,но просто се изчислява масата пара и се взема решение в движение ,къде и как е най изгодно.след тази НЕГРешка за да покаже ,че е случайна....Даде една топка аут от 1ви сервис на зверев вътре и му даде 1сервис пак.Единственно не разбрах защо зверев като ученичка в 1ви клас ходи да гледа отпечатъци вместо да си го премести........Не знам на Ево 24г как са залозите....за да знам къде ще им прибират парата,та и аз да се облажа малце!
  • 6 Бурденис

    4 0 Отговор
    И не само това, ами и правилника му дава право да бие първи сервиз. Пълен абсурд. Този РГ е пълен провал
  • 7 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    НОРМАЛНА РЕАКЦИЯ НА ЗАПАДНАТА ГАДОСТ -СРЕЩУ РУСИЯ ---А ЗВЕРЕВ МАКАР И ГЕРМАНСКИ Е РУСНАК !!!!!!!!!!!!!! НИЩО НЕ МУ Е НА АЛКАРАС ---ОСВЕН ,ЧЕ Е НА СТЕРОИДИ --И ЩЕ ГРЪМНЕ !!!!!!!!!!