Last news in Fakti

25 Юни, 2024 00:10 1 885 7

Италия се спаси с гол в продължението срещу Хърватия

  • италия-
  • хърватия-
  • равенство-
  • модрич-
  • евро 2024

С равенството Италия се класира за 1/8-финалите

Италия се спаси с гол в продължението срещу Хърватия  - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Хърватия и Италия завършиха при резултат 1:1 в Лайпциг в последния си двубой от група В на Евро 2024. Лука Модрич даде аванс на хърватите в 55-ата минута, след като секунди преди това негова дузпа беше спасена от Джанлуиджи Донарума. В последните секунди на срещата обаче резервата Матия Дзакани вкара изравнително попадение за италианците.

Първият шут дойде в 5-ата минута, когато Лука Сучич стреля от голяма дистанция, но Джанлуиджи Донарума изби топката в корнер.

В 11-ата минута Лоренцо Пелегрини засече центриране с глава, но така прати топката в аут. Десет минути по-късно Ретеги също отправи изстрел с глава, но и той беше блокиран от Йошко Гвардиол за корнер. Същото се случи и със следващия му удар, при който Понграчич спря пътя на топката.

В 26-ата минута се стигна до нов корнер за италианците след шут на Ретеги. След неговото изпълнение Алесандро Бастони можеше да се разпише с глава, но Доминик Ливакович успя да отрази изстрела му.

Десет минути след това вратарят се справи и с удар на Пелегрини. Това се оказа и последното голово положение за първото полувреме.

На почивката Спалети замени Пелегрини с Давиде Фратези, който в 52-рата минута игра с ръка и след проверка с ВАР главният съдия посочи бялата точка. Донарума обаче спаси изпълнената от Модрич дузпа.

Въпреки това топката остана притежание на хърватите и секунди по-късно вратарят отрази изстрел с глава на резервата Анте Будимир отблизо. Първи до топката стигна Модрич, който със силен шут я прати в мрежата, реванширайки се за пропуска си преди това.

"Скуадра адзура" стигна до изравнителен гол в последната минута от добавеното време. Рикардо Калафиори взе топката и превзе 20 метра терена, след което даде пас към Матия Дзакани. Той шутира диагонално и матира Ливакович - 1:1.

Италия се спаси с гол в продължението срещу Хърватия


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Aлфа Bълкът

    24 4 Отговор
    В крайна сметка хърватите не заслужаваха да продължат след издънката в 95мин срещу Албания и сега ги дупчиха на края.
    Италианците, не знам, докъдето стигнат, доста слабички са, много грешки, миналото европейско Киелини и Бонучи не даваха птичка да прехвръкне в наказателното. Обаче са млад отбор, до световното може да се обиграят.
  • 4 Робинзон

    16 2 Отговор
    E Хърватите са си много слаби .Имаха отбор но са това европеиско нямат и това е .
  • 5 Макаронски

    12 2 Отговор
    Италианците все късмет имат, винаги е било така. Иначе са скучен и пресметлив отбор, играят като крадци-издебват, когато стопанинът го няма и тогава нахлуват в същата му. И тези са така-чакат на контри, когато няма противници пред другата врата. Нямат открит, нападателен, директен футбол.Гола вода са, но късметлии.Но голът на Дзакани от Лацио бе изработен и с голяма техника.
  • 6 Гост

    10 6 Отговор
    След това гонене на топки следва тормоза с олимпиадата . Спортът за един по тъп и прост свят .
  • 7 Така са големите отбори

    2 0 Отговор
    Играят само толкова колкото им трябва. Хърватите с тези пенсионери къде са тръгнали?