Last news in Fakti

27 Юни, 2024 12:30 1 110 4

Роналдо открил академията на грузинските футболисти, които вгорчиха вечерта му на Евро 2024

  • кристиано роналдо-
  • евро 2024-
  • грузия-
  • португалия-
  • футбол

През 2013 г. като футболист на Реал Мадрид Роналдо е специален гост в Тбилиси

Отборът на Грузия поднесе голяма сензация в дебютното си участие на Европейско първенство. Грузия успя да излезе от групите на Евро 2024, като записа равенство с Чехия (1:1) и гръмка победа над Португалия (2:0).

Любопитното е, че преди 11 години Кристиано Роналдо откри академията, от която са излезли доста от футболистите на Грузия.

През 2013 г. като футболист на Реал Мадрид Роналдо е специален гост в Тбилиси, където присъства на откриването на академията на местния Динамо.

 "Щастлив съм, че съм тук, че раздадох награди на децата. Тази академия е важна за бъдещето на Динамо Тбилиси. Благодаря за възможността да съм тук. Надявам се да помогна на много поколения футболисти", споделя тогава Роналдо.

Тогава обаче голямата звезда не подозира, че се снима с бъдещите национали, които ще вгорчат вечерта му 11 години по-късно.

През 2013 г. до Роналдо за снимка се нареждат Хвича Кварацхелия - голямата звезда на Грузия, който вкара първия гол срещу Португалия, Зурико Давиташвили, който влезе като резерва в края на мача, и вратарят Гиорги Мамардашвили.

Както и Гиорги Чакветадзе, Анзор Меквабишвили и Георги Кочорашвили.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    1 2 Отговор
    Какво лошо има в това? Отборът на Португалия не играе добре в защита, в средата на терена, а Роналдо е антипатичен на съдийското лоби!

    Коментиран от #2

  • 2 Реалист

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    Заради болния си егоцентризъм той е доста антипатичен и на голяма част от футболните фенове . В психологията : самовлюбен егоцентрик . Това е гела .
  • 3 Тахумба

    9 0 Отговор
    Отборът на Грузия е може би най-симпатичния на това първенство.
  • 4 Пръц

    1 3 Отговор
    Португалците за нарочно паднаха, за да им се падне по-лесен противник.Румънците и те продадоха мача.Футбола става все по-тъп!