Last news in Fakti

3 Юли, 2024 18:22 486 0

ЛеБрон Джеймс остава в Лос Анджелис Лейкърс

  • леброн джеймс-
  • баскетболист-
  • звезда-
  • лос анджелис лейкърс-
  • договор-
  • нба

Решението на Джеймс да остане в Лейкърс беше очаквано

ЛеБрон Джеймс остава в Лос Анджелис Лейкърс - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

ЛеБрон Джеймс подписа нов максимален контакт с Лос Анджелис Лейкърс и ще остане при „езерняците“ поне още две години. Договорът, който включва опция за втората година, която може да бъде активирана от „Краля“, е на стойност 104 млн. долара, пише dsport.bg.

Решението на Джеймс да остане в Лейкърс беше очаквано, тъй като тимът избра Брони Джеймс от драфта на НБА, което означава, че за първи път в историята ще видим баща и син в един отбор.

Лейкърс назначи и Джей Джей Редик за треньор, с когото ЛеБрон Джеймс доскоро водеше популярен подкаст.

Баскетболистът ще навърши 40-годишна възраст на 30 декември. Той е единственият играч в историята на играта, който премина границата от 40 000 точки. Леброн също така се нарежда на 8-а позиция по асистенции във вечната ранглиста, четвърти при откраднатите точки и съответно шести и трети при реализираните стрелби от далечно разстояние и от фаул линията.

Миналата година, Джеймс се превърна в първият баскетболист, участвал в 20 мача на звездите, с което изпревари Карийм Абдул Джабар.

Въпреки, че има само четири спечелени титли спрямо пет за Коби Брайънт и шест за Майкъл Джордан, той е смятан за един от най-добрите баскетболисти в историята. Постиженията на Джеймс в плейофите са още по-впечатляващи, тъй като той е лидер в класацията по отбелязани точки и също така е втори по асистенции, четвърти по борби, първи по откраднати точки и десети в подреждането по чадъри.

Джеймс, Никола Йокич и Лука Дончич бяха единствените баскетболисти, които през миналата година отбелязаха по поне 25 точки, овладяха 8 борби и направиха 7 асистенции.

До момента в кариерата си той е спечелил 479 млн. долара.

Личното му състояние се оценява от сп. Forbes на 1.2 млрд. долара, като за това помагат инвестициите и рекламните му договори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА