12 Юли, 2024 20:59 879 7

Големият герой за Англия: Усещам, че сме много силни

  • евро 2024-
  • оливър уоткинс-
  • англия-
  • футбол

За мен лично няма значение как печелим или как вкарваме, докато топката се озовава в мрежата

Големият герой за Англия: Усещам, че сме много силни - 1

Големият герой за Англия на 1/2-финалите от Евро 2024 - Оливър Уоткинс, говори пред медиите преди финала срещу Испания. Нападателят разкри, че за него няма никакво значение как "трите лъва" стигат до победите.

“За мен лично няма значение как печелим или как вкарваме, докато топката се озовава в мрежата. Усещам, че сме много силни. Испания имаше някои трудни мачове и имаше по-труден път от нас. Мисля, че те са най-добрият отбор в турнира до момента. Крилата им са много динамични, млади и пълни с увереност. Ние обаче имаме голове. Ще бъде вълнуващ мач за гледане и да си част от него. Надяваме се да си свършим работата”, заяви Уоткинс.

Нападателят сподели, че пътят до финала е сближил още повече отбора: “Дийн Хендерсън каза, че това е най-хубавият момент в кариерата му (победния гол срещу Нидерландия), а той дори не играеше. Работим толкова здраво всеки ден по време на сезона. Заслужили сме си мястото тук, титуляри сме в клубните си отбори. Трудно е да се адаптираш към това да си резерва, но всички сме задружни. Пътят ни до финала ни сближи още повече”.

Той говори и за големия талант на съперника Ламин Ямал, който утре навършва 17 години: “Той е невероятен талант. Не винаги можеш да вкараш гол на Франция на 16. Всичко е пред него. Той е толкова напред в сравнение с това, което аз бя на 17-годишен. Да си в Барселона и Испания, много се говори за него. Трябват ти хора около теб, за да те държат здраво стъпил на земята и концентриран”.

Уоткинс разкри, че играчите не са забравили загубата на финала на предишното Европейско, но се надява опитът от тогава да помогне за успех в предстоящия финал: “Ако трябва да бъда честен, не съм говорил за това с много от тях, но миналото Европейско определено е в съзнанието на момчетата. Ще работим много в неделя, ще използваме опита, за да не допускаме същите грешки. В по-ранните етапи на турнира не играехме най-добрия си футбол. Важното беше, че не губихме. С течение на турнира се подобрявахме”.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо от панелката

    13 1 Отговор
    Избягва да коментира съдийството.
  • 2 Венци

    15 1 Отговор
    Трагични сте! За мен испанците играят най-качествения футбол на Европейското. Дано ви качат на разлика!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Някой

    16 1 Отговор
    Грешно усещане,пич. Не сте силни, просто реферите ви удрят по няколко рамена на мач. Предполагам, че и в неделя ще е така. Но пиратска нация сте си. Свикнали сте да крадете, подкупвате и мародерствате.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Испания

    9 1 Отговор
    е шампион, инглезитата пак ще духат супата
  • 7 Стойчо

    8 1 Отговор
    Пълен смях е Англия! Никога не са били фактор само едно надменно самочувствие без да има основа!