25 Юли, 2024 21:30 1 210 10

Петър Курдов: Левски може да се намеси в борбата за титлата

  • петър курдов-
  • левски

Отборът направи отличен старт, коментира бившият централен нападател на сините

Бившият нападател на Левски Петър Курдов коментира пред "Тема Спорт" представянето на сините в първия мач за сезона срещу Локомотив София (6:1). Той се изказа ласкаво за новите попълнения на столичани и даде съвет на един от тях - Алекс Колев. Трикратният шампион на България с Левски сподели, че тимът на Станислав Генчев може да влезе в борбата за титлата и дали вижда оптимизъм на "Герена".

Г-н Курдов, Левски стартира убедително сезона с разгром с 6:1 над Локо София? Как ви се видя играта на сините в "Надежда"?

- Определено добър старт, резултат и игра от страна на Левски. Друг е въпросът, че Локомотив бяха със свалени гащи и както каза треньорът им (б.а. Иван Колев), са отбор на три седмици. Българският футбол няма нужда от такива тимове, но това си е техен проблем. Новите играчи на Левски впечатлиха с добра игра и много тичане. Вкараха се красиви голове. Стана хубав мач за сините. Това трябва да се вижда. Доволен съм от двубоя.

Какво е мнението ви по-специално за представянето на двамата нови нападатели - Алекс Колев и Мустафа Сангаре, които дебютираха с гол?

- Колев вкара прекрасно попадение. Рядко се вижда такова отиграване с глава по нашите терени. Но само толкова мога да кажа, защото според мен той трябва повече да се движи. Имам чувството, че е уморен. Пожелавам му успех, тъй като носи най-важната фланелка в отбора - тази с № 9 на гърба. Това задължава още повече. Необходимо му е да има по-голяма непримиримост в предни позиции и в борбата за висока топка. Още е рано обаче да се дават оценки на когото и да е било. Същото е и с Мустафа Сангаре. Включи се добре и вкара красив гол. Дано продължи така. Впечатление ми направи и играта на Алдаир. Работи на голям периметър, добър дрибъл на скорост и вкара хладнокръвно, след като се освободи от защитниците и остана сам срещу вратаря. Общо взето, всички момчета заслужават добри оценки.

Може ли Левски да стартира и по-убедително сезона, след като предстоят мачове с по-скромни отбори като Ботев Враца и Крумовград?

- Първо, Левски имаше нужда от такъв старт, какъвто бе в "Надежда". От една страна, да респектира всички останали, а от друга - да даде заявка още от самото начало за добър сезон. Това е важното. Колкото до предстоящите мачове, сините трябва да ги спечелят. Нищо друго не е от значение.

Виждате ли Левски в борбата за титлата, след като минаха първите мачове и видяхте останалите отбори?

- Защо да не може да се намеси в борбата за титлата? Приветствам новите в Левски. Трябва да похвалим и Станислав Генчев. Дано да продължи по този начин, защото сега идват сериозните мачове. Не обичам много да коментирам ЦСКА и Лудогорец. Но виждате, че няма разлика между този отбор, който остави Гриша Ганчев, и сегашния. Все пак трябва да кажем, че червените изиграха добър мач. Ако не си бяха отбелязали автогол, двубоят отиваше към равенство. В Разград си имат едни гърди преднина заради евротурнирите. Винаги съм верен на принципите си и трябва да изчакам да минат още мачове, за да имам по-добра оценка на ситуацията и впечатления от отборите. За момента се вижда подем в Ботев Пловдив. Така като гледам цялостната ситуация, нищо ново не виждам под слънцето. Тепърва предстоят и дерби мачовете. Необходимо е да се знае и че влияние оказва и жегата в момента. Условията са тежки за игра, играчите се пържат, а в Европа играят на по-хладно време и в други часове. Но това си го знаем. Хаосът е страшен. Чувам, следя и си говоря с различни хора. Някои отбори са на ръба на оцеляването.

Виждате ли оптимизъм на "Герена"?

- Хубави неща се забелязват в тима. Трябва да си абсолютен кретен, за да не кажеш, че тимът е изиграл отличен мач срещу Локомотив София. В него имаше от всичко. Непримиримостта и хъсът, за да се стигне до тези шест гола, не сме ги виждали от много време. Дано се продължава в същия дух. Добра новина бе и покриването на главницата към Столична община и се надявам да се тръгне само нагоре.

Източник: Топспорт


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Психо

    6 3 Отговор
    🤣😂🤣😂🤣🤣🤣🤣КУРДА ИЗДУХАЛ СИ ГАРНИТУРАТА
  • 2 Да бе да

    8 2 Отговор
    Тоя филм сме го гледали. Всяка година . Първите три , четири кръга - иху, иху и после цял сезон тиху . Всяко магаре се мисли за ат . Били някакви полуаматьори и се размечтаха НАПаджиите .
  • 3 Един

    6 1 Отговор
    Може да се намеси, ама може и да не се намеси!
  • 4 Голем смях

    3 2 Отговор
    Този алкаш ли е или на евтина дрога ?
  • 5 Евро-идиота

    4 2 Отговор
    В коя група?????Само питам
  • 6 Бреййй

    6 1 Отговор
    Много се възгордяха левскарите. То и Рилецо от В група вчера би Локото с 2:1. Така че от един мач в началото на сезона съвсем не трябва да се правят изводи.
  • 7 Подуене форевър, бате!🥴

    5 1 Отговор
    След гръмката победа над Локо София , спечелването на шампионата е задължително!🙄 Вече трябва да се мисли за селекцията за шампионат 22234-22235г. Отбора върви напред и в евротурнирите, от никой не е паднал!

    Коментиран от #8

  • 8 Новичок

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Подуене форевър, бате!🥴":

    И като дойдат от ФК.Вадуц ,или Тричковски.
  • 9 Верно ли бе

    4 2 Отговор
    От уеФски пак се размечтаха ….. ей тц тц тц …. Скед един мач са готови за титла …… цирк
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.